Infractori cu sentinte definitive candidati de primar din partea PSD si PNL

1542
Ioan Murarescu Sorin Lazar
Ioan Murarescu Sorin Lazar

@‘’Fara penali in functii publice’’ este doar o lozinca demagogica pe care nu o aplica nici PSD nici PNL @ La Primaria Strunga, candideaza din partea PSD pentru postul de primar fostul senator Sorin Lazar condamnat in doua dosare de coruptie @ La Primaria Ruginoasa candideaza din partea PNL pentru postul de primar Ioan Murarescu, condamnat in urma cu un an pentru ultraj si trimis in judecata in urma cu peste o luna intr-un alt dosar pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu

Clasa politica nu se va curata prea curand de penali si asta deoarece cele mai mari partide din tara PSD si PNL nu doresc acest lucru. La Iasi, cele doua partide au pus fara nici o jena condamnati penal cu sentinte definitive pe listele de candidati pentru fotolii de primar si consilieri locali persoane condamnate penal chiar si pentru fapte de coruptie. Astfel, la Primaria Strunga candideaza din partea PSD fostul senator Sorin Lazar condamnat definitiv de doua ori. Astfel, pe 11 noiembrie 2014, Lazar a fost condamnat la 6 luni de inchisoare cu suspendare pentru conflict de interese, fiind si primul parlamentar cu o astfel de sentinta. Sesizarea penala a fost formulata de Agentia Nationala de Integritate. Pe 11 noiembrie 2016, acelasi Sorin Lazar a fost condamnat la un an de inchisoare cu suspendare pentru abuz in serviciu (vezi aici). Faptele de abuz in serviciu a fost savarsite in perioada in care Lazar era primar al comunei Strunga din judetul functie pe care a detinut-o pana cand a devenit senator. Astfel, in perioada in care a fost parlamentar Lazar a fost trimis in judecata de doua ori, odata de DNA si odata de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie pentru motivele aratate mai sus, in ambele fiind condamnat. Condamnarea pentru abuz in serviciu a fost pronuntata dupa ce Lazar a fost trimis in judecata de DNA.

Candidatul PNL a agresat niste politisti

In ceea ce-l priveste pe Ioan Murarescu candidatul PNL la Primaria Ruginoasa acesta are deja o condamnare definitiva si, recent a fost trimis in judecata pentru abuz in serviciu. Astfel, Ioan Murarescu a fost condamnat pentru ultraj in  data de 11.12.2019 la Judecatoria Pascani (vezi aici). Asta deoarece in data de 2.05.2018 pe cand era consilier local la Ruginoasa a declansat un scandal monstru la primarie incepand sa urle la niste functionari. A fost chemata Politia. Murarescu i-a amenintat de politisti. Pe unul dintre ei l-a amenintat cu moartea.” Ce mă legitimezi tu pe mine, măi țigane?. Nu-ți dau buletinul niciodată, te omor și te dezbrac de haine!’’, i-a spus unuia dintre politisti dupa care s-a repezit cu mainile spre un alt politist amenintand ca il omoara. Murarescu a fost condamnat la o pedeapsa de  9 luni cu suspendare pentru ultraj.

Acum este judecat pentru abuz in serviciu

De asemenea anul acesta Murarescu a fost trimis din nou in judecata pentru abuz in serviciu. Ioan Murarescu a fost  primar in anul 2004 dar faptele pentru care este acuzat au fost savarsite in anul 2015 cand a revenit la conducerea Primariei Ruginoasa pe functia de viceprimar. Murarescu a fost trimis in judecata deoarece a diminuat abuziv salariile unor angajati de la primarie in conditiile in care acestia se prezentau la serviciu si isi faceau datoria. Victimele acestor abuzuri sunt chiar angajati ai Primariei Ruginoasa si anume Dumitru D. Agapi,Ioan Butnaru, Gheorghe Murariu, Viorel Cotovanu si Dumitru Agapi. De altfel, pe 9 septembrie la Judecatoria Pascani va avea loc un nou termen de judecata in dosarul in care Murarescu este judecat pentru abuz in serviciu.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.