Urbanism sălbatic! Un deal a luat-o la vale după ce s-au construit case fără autorizație

2409
mal surpat si case fara autorizatie Valea Lupului
mal surpat si case fara autorizatie Valea Lupului

@ Se întâmplă lângă municipiul Iași, la Valea Lupului @ La capătul străzii Bisericii se construiesc două case fără autorizație @ Pentru că nu s-au respectat procedurile legale nefiind avizat de autoritați nici un fel de studiu geotehnic, terenul s-a crăpat (foto) existând riscul major al unei alunecari de teren @ Primaria Valea Lupului a amendat simbolic beneficiarul cu 1.000 lei, a dispus sistarea lucrărilor și intrarea in legalitate @ Inspectorii de la Inspectoratul de Stat în Construcții au constatat ca și zidul de sprijin, ridicat după ce au început surpările a fost construit fără autorizație

Urbanism ca în junglă la Valea Lupului în capătul străzii Bisericii. Un ”dezvoltator” a început să ridice încă de toamna trecută două case cu nivel de înălțime parter și mansardă și, pentru că nu s-au respectat nici un fel de reguli privind avizele geotehnice terenul a inceput sa se surpe. Jurnaliștii Dezvăluirea.ro au fost alertați de localnici care s-au arătat ingrijorati de situatie cand a vazut ca terenul a început să se surpe, cele doua case fiind ridicate pe un deal. Primăria Valea Lupului, prin inspectorul Dan Ștefan Colibă ne-a transmis că beneficiarul a fost amendat cu suma de 1.000 lei s-a dispus sistarea lucrarilor si intrarea in legalitate. În condițiile în care beneficiarul, o anume Ana Maria Cracea nu a obținut încă autorizația de construire astăzi se lucra în continuare la cele două case. „Eu ce să le mai fac? Le-am dat deja amendă”, a exclamat inspectorul Colibă. În mod normal, daca se constată că se lucrează in continuare la o cladirile care se ridica fara autorizație desi s-a dispus sistarea lucrarilor, autoritatile trebuie sa depună plangere penală la parchet.

Nici zidul de sprijin nu are autorizație

Trebuie observat ca inspectorul Dan Ștefan Colibă a ales sa aplice amenda minimă de 1.000 lei în condițiile în care este vorba despre doua case construite fără autorizație. În plus, situația a ajuns și la urechile inspectorilor de la Inspectoratul de Stat în Constructii care au constatat că și zidul de sprijin a fost construit fara autorizație. De aceea, in perioada urmatoarea beneficiarul va fi amendat. Vom reveni. Primăria Valea Lupului ne-a mai transmis ca nu a putut contacta beneficiara, amenda fiind trimisa prin poștă. La fata locului s-ar afla zilnic un reprezentant al  beneficiarei care nu vrea sa coopereze.

Citește si ”Un bloc din Iași dansează în toate direcțiile! Un cartier cu sute de apartamente o ia la vale”.

Constantin MAZILU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.