Vi-l amintiţi pe avocatul ieşean acuzat că şi-a ucis iubita însărcinată? Judecătorii au admis percheziţia informatică a telefonului victimei! (EXCLUSIV)

1288
Avocatul ieşean Sebastian Felecanu, într-o încăpere, cu o ţigară aprinsă în mână
Avocatul ieşean Sebastian Felecanu, acuzat de omor

@ Vi-l amintiţi pe avocatul ieşean acuzat că şi-a ucis iubita însărcinată? @ Ei bine, la termenul de ieri al procesului penal, Sebastian Felecanu a cerut o clonă @ Judecătorii din cadrul Curţii de Apel Iaşi au admis solicitarea procurorilor de percheziţie informatică a telefonului victimei

 

Vi-l amintiţi pe avocatul ieşean acuzat că şi-a ucis iubita însărcinată? Ei bine, la termenul de ieri al procesului penal, Sebastian Felecanu a cerut o… clonă! Judecătorii din cadrul Curţii de Apel Iaşi au admis solicitarea procurorilor de percheziţie informatică a telefonului victimei.

„Instanţa admite solicitarea formulată de inculpat. Dispune ca, în cadrul adresei ce urmează a fi transmisă către LIEC Iaşi, să fie inclusă şi solicitarea de a se preciza dacă pentru mijloacele materiale de probă ridicate cu ocazia cercetării la faţa locului din 17 septembrie 2021, ce au fost înaintate instanţei prin adresa nr. 161/21 din 3 aprilie 2023, emisă de LIEC Iaşi, au fost întocmite fişe de custodie ale acestora, iar, în caz afirmativ, să le înainteze instanţei. Respinge solicitarea inculpatului de a fi comunicată o clonă a folder-ului creat de expertul criminalist, creat anterior datei de 12 iulie 2022, ce conţine rezultatul simulărilor computerizate prin modelare matematică, a dinamicii producerii accidentului.

Admite cererea formulată de reprezentatul Ministerului Public şi încuviinţează efectuarea unei percheziţii informatice exclusiv asupra următorului sistem informatic: telefonul mobil marca Iphone XS ce a aparţinut victimei Monica Cioată, pentru descoperirea şi strângerea probelor utile soluţionării prezentei cauze, urmând a fi obţinute următoarele date: registru apeluri, fotografii, mesaje tip SMS sau transmise prin intermediul aplicaţiilor Messenger/Whatsapp, fişiere audio-video, inclusiv dacă au fost şterse fişiere/date din telefon în noaptea de 18/19.06.2021 sau ulterior acestei date şi dacă sunt stocate date în icloud. Dispune emiterea de îndată a mandatului de percheziţie informatică”, au spus judecătorii.

 

Telefonul victimei Monica Cioată a fost deblocat în Germania

 

Pe de altă parte, magistraţii au decis ieri amânarea dosarului pentru data de 28 aprilie 2023. Amintim că, la aproape 6 luni de la moartea tragică a avocatei Monica Cioată, telefonul iPhone, care era blocat, a fost trimis în Germania, pentru a afla ce mesaje a primit tânăra. De remarcat este faptul că un cod de acces la un telefon iPhone 12 are 6 cifre.

În urmă cu aproape 2 ani, mai exact la mijlocul lunii iulie 2021, autoritățile au fost alertate printr-un apel la 112 cu privire la faptul că o tânără de 26 de ani este căzută pe caldarâm, lângă un bloc din zona Târgu Cucu. Echipajul medical deplasat la fața locului a constatat că victima era avocata Monica Cioată, din cadrul Baroului Iași. Din păcate, medicii nu au mai putut face nimic pentru tânără, decât să declare decesul. De asemenea, doctorii au constatat că tânăra avocată era însărcinată.

Ulterior a fost declanșată ancheta și oamenii legii au constatat că tânăra a căzut de la etajul 6 al imobilului, din locuința avocatului ieșean Sebastian Felecanu. Anchetatorii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă (moarte suspectă), iar avocatul Felecanu a fost audiat timp de câteva ore cu privire la incident. De asemenea, ușa de la intrarea în apartament a fost sigilată vreme de mai multe zile.

 

O petrecere finalizată cu o ceartă între cei doi avocați

 

Potrivit imaginilor surprinse pe camerele de luat vederi, preluate de către anchetatorii ieșeni, în seara respectivă, Monica Cioată și Sebastian Felecanu au mers la o petrecere. De acolo, cei doi au plecat ținându-se de mână. La volan a urcat avocata, deoarece prietenul ei părea a fi consumat băuturi alcoolice, conform imaginilor respective. Odată ajunși în apropierea blocului „AJOFM”, din zona Târgu Cucu, cei doi au coborât din mașină, iar el părea că se clatină. Mai mult, tânăra de 26 de ani i-ar fi izbit lui în față ușa de la intrarea în blocul respectiv.

Mai apoi, Monica Cioată a căzut din apartamentul de la etajul 6 al imobilului. Vecinii au declarat că, înainte de producerea tragicului incident, au auzit o ceartă în locuința respectivă. La câteva zile de la decesul tinerei, colegii, cunoștințele, prietenii și rudele avocatei au condus-o pe ultimul drum, ea fiind înmormântată la Târgu Frumos. După aproximativ un an, Sebastian Felecanu a fost trimis în judecată de către anchetatori, el fiind şi arestat preventiv.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.