Cel mai vânat escroc a evadat la Iași imediat după ce a fost arestat. Poliția l-a dat în urmărire

1268
Alfred Petronel Petrea si Parchetul European
Alfred Petronel Petrea si Parchetul European

@ Arestat de magistrații Curții de Apel Iași ca urmare a unei cereri depuse de Parchetul European, Alfred Petrea este acum de negăsit @ Asta în condițiile în care acesta se afla sub control judiciar ca urmare a unei dispoziții a Tribunalului, pronunțate anterior în același dosar în care Curtea de Apel a decis să fie arestat pentru 30 de zile

Alfred Petronel Petrea, escrocul acuzat de Biroul Teritorial Iași al Procurorului European Delegat în România, de o fraudă cu fonduri comunitare în valoare de 2 milioane euro a dispărut imediat după ce a fost eliberat și pus sub control judiciar de Tribunal. Astfel, Parchetul European ceruse pe data de 1 februarie a.c ca Alfred Petrea și complicele său, Paul Petrișor Chiriță să fie arestați pentru o perioadă de 30 de zile dar judecătoarea Maricica Cuzic a decis ca aceștia să fie judecați sub control judiciar. Cinci zile mai târziu, Parchetul European a făcut contestație iar Curtea de Apel Iași a admis cererea, instanța dispunând arestarea celor doi pe o perioadă de 30 de zile (vezi aici). Numai că, Alfred Petrea nu s-a prezentat la arest și nici nu a putut fi găsit la domiciliul său din Iași, în blocul 7 Noiembrie de pe bulevardul Anastasie Panu. De aceea, Poliția l-a dat în urmărire generală (vezi aici).

Alfred Petrea are un cazier uriaș dar judecătoarea l-a lăsat să plece

Este suprinzătoarea decizia judecătoarei Maricica Cuzic de a-i plasa, în primă instanță, sub control judiciar pe Alfred Petrea și complicele său în condițiile în care magistratul a constatat că acesta are un trecut infracțional bogat. ‘’Numitul Petrea Alfred Petronel este cunoscut cu antecedente penale fiind condamnat de-a lungul timpului în mai multe rânduri de către Tribunalul Iași și Judecătoria Pitești la pedepse cu închisoare cu executare pentru săvârșirea unor infracțiuni de evaziune fiscală, înșelăciune și infracțiuni la regimul circulației rutiere (a se vedea fișa de cazier judiciar), condamnări (pentru evaziune fiscală ș.a.) în privința cărora s-a împlinit termenul de reabilitare judecătorească. De asemenea, numitul Petrea Alfred Petronel a fost cercetat, trimis în judecată pentru săvârșirea de infracțiuni economico-financiare (evaziune fiscală, obținerea ilegală de fonduri etc.) iar în prezent se află în curs de judecată la instanțele de judecată (Tribunalul București) în două dosare complexe pentru infracțiuni economice’’, a constatat judecătoarea Maricica Cuzic. Cu toate acestea, magistratul ajunge la concluzia că cei doi pot fi judecați și sub control judiciar. ‘’Urmărirea penală poate fi efectuată în bune condiţii în continuare şi în cazul luării măsurii controlului judiciar faţă de inculpaţi pe o durată de 60 de zile, măsura fiind aptă să asigure acelaşi scop, de înfăptuire în condiţii corespunzătoare a actului de justiţie, în cauză fiind întrunite condiţiile prevăzute de art. 211 Codul de procedură penală pentru dispunerea măsurii. Judecătorul de drepturi și libertăți reține și că  demararea cercetărilor într-o altă cauză penală faţă de inculpaţi, cercetaţi deja şi în alt dosar penal în acelaşi timp, măsura reţinerii dispusă de procuror faţă de inculpaţi, restrângerea libertăţii inculpaţilor prin intermediul unei măsuri preventive şi perspectiva unei condamnări penale pentru comiterea unor infracţiuni sancţionate de lege cu pedepse în limite foarte mari, reprezintă elemente suficiente pentru a induce opiniei publice credința că organele judiciare acţionează în realizarea scopurilor lor şi, mai ales, cu respectarea drepturilor fundamentale ale persoanelor’’, a mai arătat judecătoarea Maricica Cuzic.

Mai multe detalii despre acuzațiile care i se aduc lui Alfred Petrea pot fi citite în articolul repostat mai jos.

 

Zeci de ieșeni audiați la Parchetul European într-un mega-dosar de fraudă. Locuințe confiscate, șmecheri reținuți

 

 

Constantin MAZILU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.