Scandal la o asociaţie administrată de firma Urbica! Proprietarii au câştigat procesul privind datoriile! (EXCLUSIV)

2600
Intrarea in sediul Urbica Iasi, clienti care stau la usa
Sediul Urbica Iasi

@ Un scandal a avut loc recent la o asociaţie de proprietari din municipiul Iaşi, administrată de societatea Urbica @ Doi proprietari au câştigat procesul intentat Asociaţiei de proprietari din municipiul Iasi, bulevardul Chimiei, nr. 10 Terom, prin Urbica @ Aceştia au contestat cheltuieli de întreţinere şi penalităţi de întârziere care au apărut pe listele de plată 

Un scandal a avut loc recent la o asociaţie de proprietari din municipiul Iaşi, administrată de firma Urbica. Astfel, doi proprietari au câştigat procesul intentat Asociaţiei de proprietari Bulevardul Chimiei, nr. 10, Terom, prin Urbica.
„Instanţa admite acţiunea civilă formulată de către reclamanţii Dragoş Nicolae Vătavu şi Raluca Alexandra Braşoveanu, în contradictoriu cu pârâta Asociaţia de proprietari bulevardul Chimiei, nr. 10, Terom, prin Urbica. Constată prescris dreptul la acţiune al pârâtei cu privire la suma de 3.408 lei, din care 1.679 de lei reprezentând cheltuieli de întreţinere şi 1.712 lei reprezentând penalităţi de întârziere, ambele aferente perioadei mai 2011 – iulie 2016. Obligă pârâta la radierea sumelor anterior menţionate din listele de plată ale reclamanţilor”, au precizat magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi.

Asociaţia administrată de firma Urbica, dată în judecată de doi proprietari

Procesul dintre reclamanţii Dragoş Nicolae Vătavu şi Raluca Alexandra Braşoveanu, pe de o parte, şi Asociaţia de proprietari Bulevardul Chimiei, nr. 10, Terom, prin Urbica, pe de altă parte, a început pe data de 16 septembrie 2019. Prin cererea înregistrată pe rolul instanţei, reclamanţii au solicitat să se constate intervenirea prescripţiei dreptului la acţiune a pârâtei pentru suma de 3.408 lei. Dragoş Nicolae Vătavu şi Raluca Alexandra Braşoveanu au mai cerut obligarea pârâtei la radierea sumei de 3.408,31 lei, din listele de plată.
„Suntem proprietarii apartamentului nr. 1, situat în Iaşi, pe bulevardul Chimiei, nr. 10, et. 4. Pe listele de plată figurăm ca fiind datori cu suma totală de 4.589 de lei, reprezentând cheltuieli de întreţinere restante şi penalităţi aferente acestora. Pentru o parte din sumă a intervenit prescripţia dreptului pârâtei de a mai solicita plata acestora, trecând mai mult de 3 ani de la data scadenţei”, au afirmat reclamanţii în faţa judecătorilor ieşeni.

Reprezentanţii asociaţiei de proprietari nu au depus întâmpinare

Magistraţii au mai arătat că, la dosar, asociaţia nu a formulat vreo întâmpinare. În acelaşi timp, judecătorii au considerat că reclamanţii au dreptate şi că o parte din datoria trecută pe listele de întreţinere nu mai poate fi solicitată de către Asociaţia de proprietari Bulevardul Chimiei, nr. 10, Terom, prin Urbica.
Decizia nu era una definitivă, aceasta putând fi atacată. Totuşi, cei de la asociaţie nu au contestat-o. Aşadar, în urma acestui scandal din instanţă, cei doi proprietari, Dragoş Nicolae Vătavu şi Raluca Alexandra Braşoveanu, au fost scutiţi de la plata sumei de 3.408 lei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.