Video! Gafă de proporții la Iași, la parada de 1 decembrie. Politrucii PSD și-au bătut joc de ceremonie

10109

@ Prefectul Bogdan Cojocaru, președinte al PSD Iași și-a bătut joc astăzi de ceremonia organizată cu ocazia zilei de 1 decembrie @ Acesta a primit onorul militar împotriva prevederilor legale @ Noile reglementări legale prevăd că la astfel de ceremonii se acordă prioritate organelor alese, primarului și președintelui Consiliului Județean

Bogdan Cojocaru, prefect de Iași și președinte al organizației județene a PSD a confiscat astăzi la Iași ceremonia organizată cu ocazia celebrării Zilei Naționale. Astfel, în mod nelegal Garnizoana Iași i-a dar onorul lui Cojocaru în condițiile în care noile reglementări legale, aprobate în anul 2023 prevăd că la această ceremonie trebuiau să aibă prioritate primarul municipiului Iași (Mihai Chirica) și președintele Consiliului Județean Iași (Costel Alexe). Acest lucru este prevăzut în Ordinul nr. M.95 din 4 mai 2023 pentru modificarea și completarea Regulamentului onorurilor și ceremoniilor militare, aprobat prin Ordinul ministrului apărării naționale nr. M.63/2013. Iată ce prevede acest normativ la articolul 7 din Anexa 2:

  1. În cadrul ceremoniilor oficiale organizate la nivel local ordinea de precădere este următoarea:
  2. a) Președintele României;
  3. b) președintele Senatului;
  4. c) președintele Camerei Deputaților;
  5. d) prim-ministrul;
  6. e) primarul localității unde se desfășoară ceremonia;
  7. f) președintele consiliului județean al județului unde se desfășoară ceremonia;
  8. g) prefectul județului unde se desfășoară ceremonia;
  9. h) reprezentanții altor autorități sau instituții publice conform ordinii de precădere.

Actul normativ definește precăderea ca și prioritate care se acordă unui demnitar la ceremoniile oficiale. Precăderea nu poate fi delagată deci Cojocaru nu poate spune că l-a reprezentat pe primul ministru. Costel Alexe nu a fost prezent la ceremonie. Însă, primarul Mihai Chirica a fost prezent și prin urmare trebuia să primescă onorul militar.

Constantin MAZILU

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.