Asta da tupeu PSD-PNL! Directorii lui Chirica raman cu salariile nesimtite dar trimit muncitorii in somaj

1204
Chirica - sedinta CL
Chirica sedinta Consiliului Local Iasi

@ Ce au rezolvat astazi in Consiliul Local dupa ce presa ieseana a semnalat faptul ca directorii primariei urmeaza sa primeasca salarii foarte mari in conditiile in care vine criza economica? Raspuns: nimic @ Primarul Mihai Chirica le-a luat apararea acestor directori iar alesii PSD si PNL i-au cantat in struna @ Sedinta Consiliului Local a fost condusa de ‘’imobiliarul’’ Adrian Florin Boca cel care a castigat milioane de euro cu ajutorul autorizatiilor de construire scandaloase care i-au fost eliberate de Chirica @ Pesedistul Liviu Gavril a mers pana acolo incat i-a amenintat cu plangere penale pe cei care critica salariile directorilor primariei @ Prezentam mai jos lista cu salariile directorilor companiilor din subordinea Consilului Local aprobate in sedinta de astazi, cu precizarea ca acestia vor varia in functie de ‘’bonusuri’’ @ Sedinta a avut loc prin intermediul mijloacelor de comunicare on-line

Din cauza crizei Covid, muncitorii intra in somaj cu 75 la suta din leafa, fara sporuri, iar directorii companiilor primariei raman cu salariile nesimtite. Asta a rezolvat in sedinta Consiliului Local de astazi camarila PSD – PNL. Cu exceptia a doi consilieri PNL care nu-l agreaza pe Chirica (Razvan Timoficiuc si Etiene Ignat) si a consilierului Andrei Postolache, toti alesii PSD-PNL-PMP si ALDE i-au cantat in struna lui Chirica care s-a luptat sa mentinta salariile mari ale directorilor din subordinea Consiliului Local Iasi. ‘’Aceste propuneri de salarii trebuie sa aiba si o componenta motivationala. Avem nevoie sa stimulam performanta’’, a spus Chirica.

Care performanta? Sa precizam ca este vorba despre SC Salubris SA (salubritate), Citadin (reparatii strazi) Eco Piata (administrare piete ) Compania de Transport (autobuze si tramvaie) Servicii Publice (spatii verzi) Termo Service (administrare blocuri), societati care au monopol servicii in municipiul Iasi, monopol pe comenzile pe care le primesc de la primarie, nu participa la nici o licitatie. Practic acesti directori realizeaza performanta de a executa ce le spune primarul, nu lucreaza ca societatile private intr-un mediu competitive si nu sunt amenintate de faliment deoarece incaseaza permanent bani de la bugetul primariei. Unde ‘’managementul’’ lor? Salubris ia bani de la buget pentru ca face curat, Servicii Publice ia bani de la primarie pentru ca pune spatii verzi, autobuzele si tramvaiele merg cu banii nostri din buzunar dar si cu subventii de la buget iar perfomantele directorului de la Termo Service, Alin Aivanoaei constau in faptul ca este condamnat pentru coruptie si ca-si incaseaza leafa uriasa din comisionelele pe care ni le baga pe gat, prin listele de plata de la intretinere.

PSD-PNL marionetele lui Chirica

Sa reamintim ca propunerea initial era ca toti acesti directori sa primeasca in 2020 cu circa 30 la suta mai mult decat in 2019. Intr-un gest populist camarila PSD si PNL au decis ca lefurile sa fie mentinute la nivelul anului 2019 adica sa nu se mareasca dar sa ramana la un nivel foarte ridicat in conditiile in care dupa cum am mai spus, deja o parte din sefii acestor societati au anuntat o parte din salariati ca vor intra in somaj tehnic si vor primi 75 la suta din leafa, fara alte sporuri. Consilierul Razvan Timofciuc a propus ca salariile directorilor primariei sa fie injumatatite dar propunerea sa nu a primit votul camarile PSD-PNL. Mentinerea lefurilor la nivelul anului 2019 a fost ‘’marea realizare’’ a social-democratilor, adica a fost propunerea alesilor PSD condusi in CL Iasi de imobiliarii Florin Boca si Gabriel Surdu, doua personaje care au facut milioane de euro cu autorizatii de constructie scandaloase aprobate de Chirica.

Stimulentele directorilor

Nu s-a renuntat insa nici la stimulentele pe care acesti directori le vor lua pe langa lefuri iar asta este ‘’marea realizare’’ PNL reprezentati pe acesta propunere de consilierului local Eduard Boz. S-a votat ca directorii primariei sa primeasca stimulente proportional cu ‘’performantele’’ pe mai multe nivele. De altfel, sedinta Consiliului Local a fost condusa de pesedistul Florin Boca care i-a cantat in struna lui Chirica si a incercat in permanenta sa-i puna la punct pe putinii consilieri care l-au criticat pe Chirica.

Stafia lui Stalin la PSD Iasi

Astazi s-a dovedit inca o data ca desi a devenit membru PNL, Chirica are la degetul mic si PSD si PNL si PMP si ALDE. Insa, cea mai revoltatoare insa a fost atitudinea consilierului PSD, Liviu Gavril, fost angajat la Termo Service care i-a amenintat cu plangerea penala pe cei care critica aceste salarii, o atitudine demna de regimul lui Stalin. Adica, nu mai voie nici sa vorbesti daca esti nemultumit de aceste salarii nesimtite. ‘’Noi suntem autoritate publica. In spatiul public si in presa au aparut informatii eronate despre aceste salarii asa incat am luat in calcul sa formulez o plangere penala impotriva celor vinovati’’, a spus Gavril.

Lista salariilor aprobate astazi

Prezentam mai jos lista cu salariile directorilor companiilor din subordinea Consilului Local aprobate in sedinta de astazi, cu precizarea ca acestea vor varia in functie de ‘’bonusuri’’

  1. SC EcoPiața SRL Iași – director Cristi Starica
  2. Director executiv: 21.800 lei brut – 12.753 lei net;

 

  1. Compania de Transport Public Iași – director Cristian Stoica
  2. Director general: 16.000 lei brut – 9.360 lei net;
  3. Director tehnic: 15.000 lei brut – 9.067 lei net;
  4. Director exploatare: 15.000 lei brut – 9.067 lei net;
  5. Director economic: 13.780 lei brut – 8.061 lei net

 

  1. SC Citadin SA Iași – director Marius Ionescu
  1. Director executiv: 19.950 lei brut – 11.670 lei net;
  2. Director executiv adjunct: 17.100 lei brut – 11.115 lei net;

 

  1. SC Servicii Publice SA Iași – director Laurentiu Ivan

 

  1. Director general: 20.526 lei brut – 12.028 lei net;
  2. Director economic: 17.135 lei brut – 11.137 lei net;
  3. Membru CA: 6.854 lei brut – 4.009 lei net.

 

  1. SC Salubris SA – director Catalin Neculau
  2. Director executiv: 20.500 lei brut – 11.992 lei net;

 

  1. SC Termo-Service SA
  2. Director executiv: 17.319 lei brut – 10.131 lei net;

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.