Accident rutier cu victimă mușamalizat de polițist pentru 6 meniuri de crispy

3273
Catalin Cristinel Lohan la accident rutier
Catalin Cristinel Lohan la accident rutier

@ Fapte șocante descrise in dosarul în care 15 polițisti de la Serviciul Rutier Iași au fost trimisi in judecata pentru luare de mita @ Polițistul Catalin Lohan a clasat un accident rutier cu victimă dupa cateva ore de „cercetari” si dupa ce a solicitat si a primit cu titlu gratuit de la restaurantul Mamma Mia, 6 meniuri crispy

Mulți dintre cei care au fost opriți in trafic de polițistii ieseni de la Rutiera isi amintesc  cat de plin de zel sunt  agentii care nu se opresc cu mustrarile dupe ce au prins pe cineva incalcand Codul Rutier. Insa, nu toata lumea beneficia de acelasi „tratament” al Politiei Rutiere. Astfel, unul dintre cei 15 politisti de la Serviciul Rutier Iasi a mers pana acolo incat a musamalizat dosarul penal privind un accident rutier cu victima, dupa numai cateva ore de „cercetări” si dupa ce a primit cu titlu gratuit „6 meniuri de crispy”. S-a intamplat pe data de 9  iulie 2020 a prânz cand, un sofer de la Mamma Mia, pe nume Emil Mihai Curuliuc, in timp de conducea un autoturism Skoda Citigo, pe strada Mihai Costachesu, in dreptul Apa Vital a accident un batran cu varsta cuprinsa intre 70-80 ce se angajase ilegal in traversarea strazii. Acesta a ajuns până în mijlocul străzii, la axul dramului, a schiţat un. gest cum s-ar întoarce, am franat, însă imediat s-a pus în mişcare către sediul Apa Vital Atunci eu am tras de volan spre dreapta şi am urcat pe bordura din dreapta, însă l-am lovit cu oglinda din stânga faţă şi acel bărbat a căzut pe stradă”, a povestit soferul in fata procurorilor DNA.

Șoferul a coborat din masina, a sunat la 112 si l-a intrebat pe batran daca a patit ceva. Batranul a spus ca abia iesise din spital si nu vrea sa mearga din nou intr-o unitate medicala. Dupa ce a sunat la 112, Politia a spus initial ca va trimite un echipaj dar dupa aceea s-a razgandit chemandu-l pe sofer la sediul Serviciului Rutier. Soferul s-a prezentat la sediul Politiei Rutiere unde a dat o declaratie. A fost testat cu alcooltestul rezultatul fiind negativ, nu bause.

Lohan a preluat dosarul

Accidentul rutier a fost preluat de agentul de politie Catalin Lohan care era de serviciu in ziua respectiva. Loahan il audiaza pe Curuliuc iar dupa ceteva ore claseaza dosarul pe motivul ca nu exista victimă. Ori, ce a atras atentia procurorilor este tocmai faptul ca  soferul scrie in declaratia sa „până la ora 14.30 poliţia nu a fost sesizată de către nici un spital, ca acea persoană să se fiprezentat în vederea acordării de îngrijiri medicale”. Un sofer tanar nu avea de unde sa stie dupa jumatate de ora de la momentul prezentarii sale la Politia Rutiera ca nici o persoana nu s-a prezentat la spital. Această afirmaţie introdusă de martor în declaraţie ridică suspiciuni în contextul în care martorul pe de o parte, nu avea de unde să cunoască o eventuală sesizare din partea vreunui spital către Poliţia Rutieră şi pe de altă parte trecuseră doar circa 30 de minute faţă de momentul prezentării sale la Poliţia Rutieră. Se poate astfel presupune rezonabil că această afirmaţie a fost dictată de inculpatul LOHAN Cristinel Cătălin”, au mai aratat procurorii DNA.

Victima s-a dus la spital. Lohan clasase dosarul

A doua zi dimineata insă, victima s-a prezentat la Spitalul din Harlau acuzand rani capatate in urma accidentului. Victima suferise „ politraumatism, traumatism hemitorace drept, traumatism articulaţie umăr stâng, traumatism genunchi stâng şi traumatism antebraţ drept”. Dar, Lohan apucase sa claseze dosarul cu maxim 12 ore înainte. „Analizând modul de acţiune al inculpatului LOHAN Cristinel Cătălin se constată faptul că poliţistul a avut o atitudine „ favorizantă,, faţă de angajatul MAMMA MIA din mai multe motive: în primul rând se observă graba cu care inculpatul LOHAN Cătălin Cristinel a dispus clasarea lucrării la foarte scurt timp după ce fusese sesizat despre săvârşirea unui incident rutier, fără a efectua vreo verificare suplimentară şi fără a mai aştepta un timp rezonabil eventualei prezentări a victimei la un spital. în al doilea rând se observă atitudinea pasivă a poliţistului în instrumentarea dosarului, acesta nesolicitând date despre victimă,  neefectuând verificări privind confirmarea declaraţiei autorului, fără ca poliţistul să solicite imaginile video ce ar fi putut fi surprins de camere montate in zona accidentului”, se arata in rechizitoriul intocmit de DNA.

Dupa ce a aflat ca batranul s-a prezentat la spitalul din Harlau, Lohan a intocmit un nou dosar, dupa ce a intocmit un proces verbal de sesizare din oficiu pentru accidentul respectiv.

6 meniuri crispy

Faptul ca in aceiasi zi Lohan a primit de la restaurantul Mamma Mia cu titlu gratuit 6 meniuri crispy rezulta din interceptari si din declaratiile unor martori cum ar fi denuntatorul Andrei Catalin Plescan, fostul angajat de la Mamma Mia. „In ziua de 09.07.2020 am fost sunat de către un agent comercial de la Mamma Mia pe nume Curuliuc Mihai. Acesta mi-a spus că în timp ce conducea un autoturism de-al cateringului cu nr. R42EML, un autoturism Skoda, a fost implicat într-un accident rutier lovind un pieton. L-am sfătuit să meargă de urgenţă şi să anunţe incidentul la sediul Poliţiei Rutiere Iaşi. Ulterior, am aflat de la Curuliuc Mihai faptul că el a mers la sediul Poliţiei Rutiere Iaşi şi a anunţat incidentul. A mers apoi la catering şi imediat ce  ajuns Hîncu Andrei Cosmin a venit la el şi l-a întrebat ce se întâmplase. Curuliuc Mihai i-a povestit incidentul iar Hîncu Andrei i-a spus că-l sunase Lohan Cristinel, care era de serviciu pe „ accidente,, şi i-a spus că totul era înregulă şi să-i trimită la ora 18.00 la sediul Poliţiei Rutiere Iaşi 6 meniuri crispy”, a declarat Pleșcan.

Dialog audio-video privind cele 6 meniuri crispy primite de Lohan

Mai departe prezentam trancrierea unei inregistrari ambientale (audio-video) a unei discutii avute de directorul Mamma Mia, Andrei Cosmin Hîncu si Catalin Pleșcan, care se refera la accident si la cele 6 meniuri crisy.

PLEŞCAN Andrei-Cătălin: – (vorbeşte la telefon: ….eşti aici la cazermata asta? Ieşi, c-a făcut ca-n ALCATRAZ, p..ă, nici mascaţii nu sar gardul! Pa!)

HÎNCU Andrei Cosmin: – Adu o brichetă!

PLEŞCAN Andrei-Cătălin: – Ăh?

HÎNCU Andrei Cosmin: – Adu o brichetă!

PLEŞCAN Andrei-Cătălin: – (un bărbat necunoscut îl întreabă unde se află o anume locaţie, PLEŞCAN ANDREI CĂTĂLIN îi spune că e ceva mai încolo) Prostule, dar ce frumos eşti!

HÎNCU Andrei Cosmin: – Ce-ai zis?

PLEŞCAN Andrei-Cătălin: – Ce frumos eşti!

HÎNCU Andrei Cosmin: – De ce zici treaba asta? (neinteligibil)

PLEŞCAN Andrei-Cătălin: – Băi?

HÎNCU Andrei Cosmin: – Hm?

PLEŞCAN Andrei-Cătălin: – Mă tot sună…. ! Cu zahăr?

HÎNCU Andrei Cosmin: – Nu!

PLEŞCAN Andrei-Cătălin: – Mă mai tot sună ăştia! Cum procedez? Iţi dau un mesaj?

HÎNCU Andrei Cosmin: – Da, dar să vină acolo!

PLEŞCAN Andrei-Cătălin: – Si să vină ei?

HÎNCU Andrei Cosmin: – Da! Acolo!

PLEŞCAN Andrei-Cătălin: – C-ai văzut si DAMOC…! E de ajuns să ştie unul că a vorbit cu … ! Bine, dar eu îţi dau ţie „copy/paste” Ia mesaj şi apoi la manageri nu?

HÎNCU Andrei Cosmin: – Pa. dar să vină acolo!

PLEŞCAN Andrei-Cătălin: – Si să se ducă ei!

HÎNCU Andrei Cosmin: – Să se ducă ei acolo! (neinteligibil)

PLEŞCAN Andrei-Cătălin: – Şi cu…? Cu ăsta?

HÎNCU Andrei Cosmin: – Nu mai vreau să discut! Nu vreau să … !

PLEŞCAN Andrei-Cătălin: – Ce nu mai vrei discuţii? Eu îl învăţ pe copilul ceala să se ducă la…să se ducă la Poliţie să declare, pe ăla blond, pe MIHAI, da? Se duce Ia Politie, declară şi când vine înapoi, mi-a zis că l-ai luat şi ţi-a cerut LOHAN 6 crispy, 6 saorma. Eşti nebun la cap?

HÎNCU Andrei Cosmin: – (neinteligibil)

PLEŞCAN Andrei-Cătălin: – Ah?

HÎNCU Andrei Cosmin: – (neinteligibil)

PLEŞCAN Andrei-Cătălin: – Dar el trebuia să ştie lucrurile astea?

HÎNCU Andrei Cosmin: – Par nu mie, lui i-a cerut!

PLEŞCAN Andrei-Cătălin: – El mi-a zis că tu i-ai zis.

HÎNCU Andrei Cosmin: – Lui i-a cerut, mă!

PLEŞCAN Andrei-Cătălin: – Lui i-a cerut?

HÎNCU Andrei Cosmin: ~ Da, că el., m-a sunat LOHAN! Am întrebat cu ce-l ajut şi a zis..i-am zis băiatului.. ! Dar el nu a luat nimic, el n-a făcut nimica, ştii?

PLEŞCAN Andrei-Cătălin: – Păi, el nu făcuse nimic că eu i-am spus, du-te la Poliţie că ăla sigur se întoarce. Că el m-a sunat disperat, ştii? Şi i-am zis că ăla sigur se duce la spital şi s-a dus gagiul la spital.

HÎNCU Andrei Cosmin: – Da?

PLEŞCAN Andrei-Cătălin: – Păi, nu s-a dus la spital?

HINCU Andrei Cosmin: – Cred că. Nu mai… î

PLEŞCAN Andrei-Cătălin: – S-a dus la spital şi l-a sunat să se ducă să dea permisul. Da, dar nu trebuia să ştie el că iaca, băi, rn-am întâlnit şi el mi-a zis când am ajuns la firmă, mi-a zis ANDREI că l-a sunat LOHAN si exact asa mi-a zis si că i-a cerut 6 crispy sau 6 şaorma.

HINCU Andrei Cosmin: – El… ! Da. dar nu eu. lui i-a zis LOHAN!

PLEŞCAN Andrei-Cătălin: – Ah!

HÎNCU Andrei Cosmin: – Lui i-a zis!

Vezi aici alte detalii din RECHIZITORIU

Constantin  MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.