Angajat al unui mare spital din Iaşi, trimis la puşcărie! Acuzat că a cerut şpăgi pentru documente! (EXCLUSIV)

8349
Un hol de spital, un angajat al institutiei, cu un stetoscop la gât şi bani în buzunarul halatului
Un fost angajat de la "Socola" a fost pedepsit din nou de judecători, pentru trafic de influenţă

@ Un fost angajat al unui mare spital din Iaşi, trimis la puşcărie de către judecători @ Astfel, magistraţii din cadrul Tribunalului Iaşi l-au condamnat luni, 31 octombrie 2022, pe Vasile Ilioae la pedeapsa rezultantă de 4 ani şi 8 luni de temniţă, pentru trafic de influenţă @ Anchetatorii spun că individul obişnuia să ceară diverse şpăgi pentru documente în unităţi medicale din Iaşi

Un fost angajat al unui mare spital din Iaşi, trimis la puşcărie de către magistraţi. Aşadar, luni, 31 octombrie 2022, judecătorii din cadrul Tribunalului Iaşi l-au condamnat pe Vasile Ilioae la pedeapsa rezultantă de 4 ani şi 8 luni de temniţă, pentru trafic de influenţă.

Magistraţii au luat în calcul şi alte condamnări anterioare primite de ieşean. „Instanţa dispune confiscarea sumelor de bani primite de inculpatul Vasile Ilioae cu titlu de preţ al influenţei, respectiv suma de 1.000 de lei, pretinsă şi primită în perioada 11 februarie – 4 martie 2015, suma de 2.600 de lei, pretinsă şi primită în perioada ianuarie – aprilie 2015, suma de 1.700 de lei, pretinsă în perioada Sărbătorii de Paşte din anul 2016 (începutul lunii mai 2016), suma de 500 de euro, pretinsă şi primită în perioada mai-septembrie 2016, suma de 500 de lei, pretinsă şi primită anterior datei de 18 august 2016, suma de 400 de lei, pretinsă şi primită în vara anului 2016, suma de 400 de lei, pretinsă şi primită în vara anului 2016, suma de 400 de lei, pretinsă şi primită în vara anului 2016”, au precizat judecătorii ieşeni.

Vasile Ilioae, acuzat din nou de trafic de influenţă

Acest proces penal al lui Vasile Ilioae a început pe data de 3 martie 2021. Anchetatorii au arătat că individul este acuzat de trafic de influență.

„În perioada 11 februarie – 4 martie 2015, respectiv în perioada ianuarie – aprilie 2015, în baza unei rezoluții infracționale unice, în mod direct, pentru sine și / sau pentru altul, inculpatul a pretins de la un număr de doi cumpărători de influență sume de bani în monedă națională – 1.000 de lei pretinși și primiți, respectiv 2.600 de lei pretinși și primiți, cu titlul de preț al influenței pe care a lăsat să se creadă că o are și că o va exercita asupra funcționarilor publici / doctorilor din cadrul Institutului de Psihiatrie «Socola», ori asupra medicilor de la Cabinetul de Expertiză Medicală asupra Capacității de Muncă din cadrul Casei Județene de Pensii Iași, sau asupra membrilor Comisiei de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap din cadrul DGASPC Iași, pentru a-i determina să îndeplinească acte care intră în atribuțiile de serviciu ori acte contrare îndatoririlor de serviciu (două acte materiale)”, au declarat procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Ieșeanul, acuzat că a păcălit mai multe persoane

Oamenii legii au mai afirmat că, în anul 2016, la sfârșitul lunii aprilie, în perioada Sărbătorii de Paște, în perioada mai – septembrie 2016, anterior datei de 18 august 2016, Vasile Ilioaie a cerut de la șapte cumpărători de influență sume de bani în monedă națională și în valută (2.000 de lei, 2.600 de lei, din care a primit 1.700 de lei, 2.000 de euro, din care a primit 500 de euro, 500 de lei pretinși și primiți, 400 de lei pretinși și primiți, 400 de lei pretinși și primiți, o sumă nedeterminată, posibil 400 de lei pretinși și primiți), cu titlul de preț al influenței pe care a lăsat să se creadă că o are și că o va exercita asupra funcționarilor publici.

„Inculpatul pretindea că are o influență asupra doctorilor din cadrul Institutului de Psihiatrie «Socola», ori asupra medicilor de la Cabinetul de Expertiză Medicală asupra Capacității de Muncă din cadrul Casei Teritoriale de Pensii Iași ori asupra membrilor Comisiei pentru Protecția Copilului Iași din cadrul DGASPC Iași, pentru a-i determina să îndeplinească acte care intră în atribuțiile de serviciu ori acte contrare îndatoririlor de serviciu (șapte acte materiale)”, au încheiat anchetatorii. Aceştia au adăugat că, în cauză, era vorba despre promisiuni privind obținerea unor documente. Amintim că Ilioae a fost angajat al Institutului de Psihiatrie „Socola”, din Iaşi, ca infirmier.

O infractoare face legea la Spitalul Socola. Bolnav psihic inselat de noua „sefa”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.