Arafat la Albita despre protestele din Piata Victoriei: „Total iresponsabil”

275
Raed Arafat la Albita
Raed Arafat la Albita

@ Raed Arafat  declarat astazi ca cei care au participat ieri la protestul din Piata Victoriei au facut un gest  total iresposabil si ca sfideaza  regulile

Raed Arafat, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta a calificat drept un act iresponsabil participarea a peste 200 de romani ieri in Piata Victoriei la un protest impotriva masurilor luate de autoritati pentru a opri raspandirea Covid 19. „Evident este un lucru total iresponsabil. Astfel, sfidam tot ce s-a facut un doua luni. Vom vedea ce masuri vom lua. Cei care participa la acest protest trebuie sa inteleaga, ei sfideaza toate regulile in privinta Covid. Am auzit si discutii despre vaccinare. Vine perioada iernii va intra si gripa sezoniera. Vom avea si Covid  si gripa sezoniera. Daca nu ne vom vaccina impotriva gripei sezoniere o sa avem o problema foarte mare. Vom avea doua boli”, a spus Raed Arafat.

Alaturi de premierul Victor Orban si de ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, Raed Arafat a fost prezent astazi la Vama Albita pentru a intampina cele 42 de cadre medicale care s-au intors in tara dupa ce au fost trimise de statul roman sa ajute Republica Moldova sa lupte cu  pandemia.

„Unii cred in teoria conspiratiei”

De asemenea Raed Arafat s-a aratat nemultumit de faptul ca desi ieri a fost prima zi de relaxare a restrictiilor multi romani nu inteleg sa respecte regulile de protectie. ”Ieri am vazut iesind din Bucuresti oameni in garnituri de tramvai fara masca. Eram oprit la un stop si am numarat 20 de persoane, numai 3 aveau masca. Sunt convins ca daca nu vom respecta toate recomandarile care s-au  dat, purtarea mastii, ne vom trezi cu o crestere semnificativa a cazurilor. Aceasta crestere poate sa apara in  urmatoarele 7-14 zile. Responsabilitatea este transferata acum catre cetateni. Cetatenii trebuie sa fie foarte atenti la masurile pe care le aplica. Oamenii au inteles in mare parte . Daca nu vom intelege mai departe si vom  asculta retelele de socializare, criticii care spun ca ceva nu e ok si ca este o conspiratie. Inca auzim astfel de lucruri ca virusul nu exista, ca noi vrem sa ne protejam prin virus”, a mai spus Raed Arafat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.