Armata în tentaculele Mafiei Imobiliare. MApN a cumpărat apartamente la Breazu la prețuri de centru, dar fără canalizare

5240
vidanja la Breazu Rezdiential
vidanja la Breazu Rezdiential

@ O afacere a Armatei Române care miroase de la o poștă a ‘’combinație’’ sau cel puțin a batjocură uriașă cu banii din bugetul Apărării @ Armata Română prin intermediul UM 02543 Iași, a cumpărat la Breazu, comuna Rediu, județul Iași un număr de 26 de apartamente, locuințe de serviciu pentru militari, la prețurile unor locuințe din zonele bune ale Iașului și asta în condițiile in care blocurile militarilor nu au nici canalizare și se afla la câțiva kilometri de municipiu @ Buboiul s-a spart acum, când militarii care locuiesc în aceste locuințe de serviciu ni s-au plâns că sunt pur și simplu cocoșați de lucrările de reparații pe care le achita zilnic la aceste blocuri ‘’noi’’ cumpărate de Armată la Breazu @ Cele 26 de apartamente au fost vândute de Daniel Busurcă, un dezvoltator imobiliar din București cu afaceri și în domeniul medicamentelor @ S-a ajuns pana acolo încât Ministerul Apărării a plătit și 880 euro pentru un metru pătrat pentru aceste apartamente aflate la marginea pădurii Mârzești

Armata Română defilează la Iași cu TAB-uri revopsite din anii 60’ dar își permite să achite un preț de aproape 900 de euro/mp pentru apartamente-locuințe de serviciu aflate la câțiva kilometri de intrarea in municipiul Iași, vis a vis de pădurea Mârzești. Prin intermediul UM 02543 Iași, Ministerul Apărării a cumpărat un număr de 26 de apartamente, în perioada 2016-2017 în așa-zisul complex imobiliar Breazu Rezidențial ridicat de un dezvoltator din București pe nume Daniel Busurcă prin intermediul firmei sale Eurofarma Care SRL. În perioda in care au fost achiziționate aceste apartamente, cu aceiași bani se puteau cumpăra locuințe decente în zone bune din Iași, chiar și în Copou. Ori, Armata a preferat sa plateasca 880 euro/mp pentru niste apartamente care nu sunt izolate termic, nu au canalizare iar la aceste blocuri ‘’noi’’ țevile se sparg frecvent sau este nevoie mai tot timpul de unele lucrări de reparații.

Contract semnat de ‘’domnul colonel’’

Armata a fost cel mai mare cumpărător de apartamente in acest complex imobiliar și cu toate acestea nu a beneficiat de vreo reducere de preț. Astfel, Armata a cumpărat la prețuri de 880 euro pentru un metru patrat în conditiile în care ’’dezvoltatorul’’ vindea personelor fizice cu 850 euro/mp, conform unor oferte postate pe internet. Au fost semnate trei contracte între dezvoltator, adica SC Eurofarma Care SRL, Daniel Busurcă și soția lui Simona Ramona și Ministerul Apărării prin UM 02543 Iași, reprezentată de colonel Cristian Vasiliu Vladimir. Adică, apartamentele au fost vândute fie de firmă, fie de soții Busurcă, persoane fizice.  Primul contract a fost semnat pe 22 decembrie 2016. Cu aceasta ocazie UM 02543 Iași a cumpărat 6 apartamente cu o cameră cu suprafețe cuprinse între 52 și 57 mp și 4 apartamente cu suprafețe cuprinse între 81 și 92 mp platind 2.511.767 lei adică în jur de 870 euro pe un metru pătrat. O săptamână mai devreme aceiași ‘’protagoniști’’ au semnaseră un alt contract pentru alte 10 apartamente cu 2 camere cu suprafețe cuprinse intre 40 și 60 mp platind 1.930.411,72 lei adică 717 euro/mp. Un an mai târziu, in decembrie 2017 se semnează ultimul contract pentru 6 apartamente cu două camere, cu suprafețe cuprinse intre 54 și 60 mp plătind 1.372.879 lei adica 881 euro pe mp. Să mai precizam ca toate apartamentele cumpărate de Armată sunt la demisol sau la parter și cu toate acestea nici din acest motiv statul nu a beneficiat de reducere.

Militari subjugați de cheltuielile de întreținere și de Urbica

Mai multe familii de militari care locuiesc in aceste apartamente de serviciu, ne-au scris sub protecția anonimatului plângandu-se ca sunt jefuiți în fiecare lună prin intermediul listelor de plata la întreținere afișate lunar de firma de administrare Urbica (mai exact SC Urbica AHH SRL) o societate din grupul de firme cu acelasi nume. Să mai precizăm ca uneori unele cheltuieli de reparatii sunt plătite de Ministerul Apărării fara să fie deloc cenzurate. Ciudat este că în condițiile în care blocurile respective sunt relativ noi aceste lucrari de reparatii sunt din ce in ce mai frecvente cu facturi din ce in ce mai mari și de aceea militarii banuiesc o relatie de complicitate intre reprezentantul Urbica un anume Neculai Musteață și conducerea UM 02543 Iași. Am trimis UM 02543 Iași, în urma cu o lună, un e-mail cu mai multe întrebări legate de chestiunile dezvăluite mai sus dar  nu s-au sinchisit să ne răspundă. ‘’Vidanja o plătim la prețuri enorme. Nu știm de cate ori vine la ce prețuri sunt realizate prestațiile. Canalizarea se infundă mereu. De asemenea, ni se impută frecvent lucrări de reparații la rețeaua de apa, recent ni s-a cerut sa plătim sa facem izolatia blocurilor. Pe langa tariful pe care-l achitam către Urbica mai platim și salariul presedintelui, cenzor, valoarea unor abonamemte pentru telefoane mobile etc. Este strigător la cer ce se intamplă’’, ni s-a plans un militar sub protecția anonimatului.

Să mai precizam ca Urbica AHH incasează lunar de la acești oameni un tarif de administrare de 4.000 lei. Legat de cheltuielile exorbitante de întreținere imputate soldaților vom reveni cu amănunte în edițiile viitoare.

Jaf și prostituție în Complexul Newton. Locatarii jecmăniți de administratorii Urbica

Constantin MAZILU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.