Asasinat in masa la Iasi: 10 persoane ucise de spirt contrafacut. Sefa procurorilor a preluat ancheta

12294
prim procuror Mihaela-Apostol
prim procuror Mihaela-Apostol

@ Ancheta a fost preluata chiar de Mihaela Apostol prim-procurorul Parchetului de pe langa Tribunalul Iasi (vezi aici comunicatul Parchetului) @ Un numar de 10 persoane din comunele judetului Iasi printre care Stolniceni – Prajescu si Todiresti au decedat dupa ce au ingerat spirt medicinal contrafacut @ Spirtul a fost fabricat undeva in Bucuresti dar a fost distribuit in judetele Moldovei de o companie ieseana @ In dosarul pe care l-au deschis procurorii se fac cercetari pentru savarsirea infractiunilor de ucidere din culpa, inselaciune si falsificatrea de alimente sau alte produse

Ancheta de proportii coordonata de Mihaela Apostol prim-procurorul Parchetului de pe langa Tribunalul Iasi intr-un dosar in care se cerceteaza decesul a 10 persoane din judetul Iasi care au ingerat spirt medicinal contrafacut. Nu mai putin de 300 de litri de spirt contrafacut a fost distribuit in magazinele satesti din judetele Moldovei  în perioada 15 aprilie – 24 aprilie a.c.

O parte din aceasta cantitate de spirt a fost cumparata si ingerata si asta a dus la decesul 10 persoane. Oamenii au decedat deoarece spirtul contrafacut continea alcool metilic in conditiile in care potrivit prevederilor legale ar acest dezinfectant ar trebui sa contina doar alcool etilic cu o concentratie ceva mai mare. Potrivit primelor informatii obtinute de procurori spirtul contrafacut a fost produs intr-o magazie situata in spatele depozitelor de la Dragonul Rosu si a fost distribuita in  judetul Iasi de o firma ce apartine afaceristului Ciprian Barticel. Acesta din urma detine si depozitele Phonenix care distribuie in special judecarii. „Clientul meu nu stia ca  spirtul este contrafacut. El l-a cumparat legal , cu factura. Domnul Ciprian Barticel este complet nevinovat. Mai  mult decat atat cand a auzit ce s-a intamplat, pe cheltuiala sa a restras din magazine tot spirtul care  ramasese necomercializat”, a spus Cristian Curca, avocatul lui Ciprian Barticel.

”Zaher” adus la audieri. Comunicatul Politiei

Potrivit unor surse  ”arabul Zaher” din Bucuresti cel care a produs spirtul va fi adus in  cursul zilei de astazi la audieri la Parchetul de pe langa Tribunal. Alaturi de Zaher vor mai fi audiate alte 7 persoane din judetul Iasi. ”Politistii ieseni au efectuat astazi 4 perchezitii in acest dosar. „Polițiștii ieșeni,sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași,au desfășurat 4percheziții domiciliare, în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări pentru ucidere din culpă,înșelăciune și falsificarea sau substituirea de alimente sau alte produse. La data de 3mai 2020, poliţiştii Serviciului de Investigații Criminale Iași și Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Iași, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași, au desfășurat4 percheziții domiciliare șila sediile unor societăți comerciale,dinmunicipiul București și județul Ilfov,într-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de ucidere din culpă, înșelăciune și falsificarea sau substituirea de alimente sau alte produse. Polițiștii ieșeni s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că în perioada 15 aprilie – 24 aprilie a.c., pe raza județului Iași, au fost înregistrate 10 decese care ar fi fost cauzate de intoxicația cu alcool metilic. Din investigațiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că o societate comercială, din municipiul Iași, ar fi achiziționat alcool sanitar, de pe raza municipiului București, iar ulterior l-ar fi distribuit mai multor societăți de pe raza județului Iași. În urma activităților desfășurate au fost identificate aceste societăți comerciale și au fost ridicate sticlele cu alcool sanitar, iar în urma analizele efectuate, în substanță ar fi fost fost identificată o cantitate foarte mare de alcool metilic.În urma percheziţiilor, au fost ridicate mai multe mijloace materiale de probă, iar 7 persoane au fost conduse la audieri. Activitățile au beneficiat de sprijinulUnității Teritoriale de Analiză a Informațiilor Iași, Brigăzii de Operațiuni Speciale Iași și Direcției de Operațiuni Speciale din cadrul I.G.P.R., iar la acțiune au participat și polițiști din cadrul D.G.P.M.B. și I.P.J. Ilfov”, se arata in comunicatul IPJ.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.