Batalia crunta pentru ciolan in USR Plus Iasi. Bodea si Chichirau contestati la Tribunal

1147
Cosette Chichirau si Marius Bodea-USR Plus Iasi
Cosette Chichirau si Marius Bodea-USR Plus Iasi

@ Mai multi membri ai USR Plus Iasi au contestat in justitie listele de candidati la alegerile parlamentare depuse de aceasta alianta @ Pe primul loc la Camera Deputatilor se afla Cosette Chichirau iar la Senat lista este deschisa de Mariua Bodea

USR Plus alianta care pretinde ca este ”altceva in politica” ca ”reformeaza clasa politica” se dovedeste a fi o alta formatiune in care primeaza interesele de gasca si batalia pentru ciolan. Astfel, listele de candidati la alegerile parlamentare depuse de USR Plus Iasi au fost contestate in  instanta de mai multi membri ai formatiunii politice (vezi aici). Printre contestatari se numara Adrian Ciprian Bostan, Ovidiu Bunea, Eugen R. Negru, Madalina Mirela Popescu, Monica Zanoaga, Mihai Lupu, Diana Iuliana Tatiana Trenchea si  Stefan Narcis Pascaru. Acestia arata ca listele de candidati la Senat si Camera Deputatilor au fost intocmite pe criterii nestatutare. Sa reamintim ca lista de candidati ai USR Plus Iasi la Camera Deputatilor este deschisa de Cosette Chichirau, lider al filialei judetene USR Iasi. Pe locul doi se situeaza Monica Berescu, presedinte PLUS Iasi, iar pe locul trei Filip Havarneanu (USR). Acesta din urma este un apropiat al Cosettei Chichirau. La Senat lista este deschisa de Marius Bodea urmat de Cristi Berea (PLUS) si Cristina Fantana (USR).

Gasca lui Chichirau

Printre contestatarii enumerati mai sus se afla si avocatul Mihai Lupu. Acesta a facut in ultimele saptamani mai multe declaratii publice acuzand modul clientelar prin care  Chichirau conduce USR Iasi. „Eu nu pot să mă pronunț asupra felului în care au fost desfășurate alegerile interne în celelalte județe. În schimb, la Iași, începând din 2017, s-a constituit un grup în jurul doamnei Cosette Chichirău, care a preluat conducerea partidului și, de atunci, singurii promovați sunt oamenii din acest grup. Din acest grup, participanții, în majoritate foști angajați de cabinet parlamentar, mă refer la Filip Hăvârneanu, la Mihail Bogdan, pe urmă la prietenii lor din cele două birouri, Biroul JudețeanAdrian Ciprian Bostan, Ovidiu Bunea, Eugen R. Negru, Madalina Mirela Popescu, Monica Zanoaga, Mihai Lupu, Diana Iuliana Tatiana Trenchea si  Stefan Narcis Pascaru și Biroul Local, au folosit aceste poziții pentru a ocupa locuri eligibile pe listele parlamentare și pe listele din alegerile locale”, a declarat Mihai Lupu pentru B1 Tv, vezi aici.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.