Bombă! Beatrice Rancea revine la conducerea Operei din Iași

1092
Beatrice Rancea
Beatrice Rancea

@ Tribunalul Iași a revocat ieri toate măsurile controlului judiciar instituite de DIICOT pentru Beatrice Rancea inclusive interdictia de a ocupa o functie publica @ Avand in vedere ca Ministerul Culturii si-a bazat decizia de a o suspenda din functie strict pe masura dispusa de DIICOT, acun Rancea nu mai are nici o piedică legala sa revina la conducerea Operei din Iași

Beatrice Rancea are toate șansele să revina la conducerea Operei din Iași dupa ce ieri, Tribunalul Iasi i-a ridicat toate masurile de control judiciar, inclusiv cea privind interdictia de a ocupa o functie publica (vezi aici). Asta inseamna ca pentru Beatrice Rancea, nu mai exista nici un impediment legal sa revina la conducerea Operei din Iași. De altfel, pe data de 3.03.2021 cand a suspendat contractul de management incheiat cu Beatrice Rancea, Ministerul Culturii si-a bazat decizia strict pe masurile de control judiciar impuse de DIICOT. ‘’Ministerul Culturii a solicitat DIICOT informații legate de situația managerului Operei Române din Iași, doamna Beatrice Rancea, cu privire la măsurile dispuse asupra acesteia, cum ar fi instituirea controlului judiciar, precum și dacă au fost stabilite obligații care împiedică exercitarea funcției de manager. Această solicitare vine ca urmare a faptului că Opera Națională din Iași se află în subordinea Ministerului Culturii și există un contract de management încheiat cu doamna Beatrice Rancea. Având în vedere răspunsul DIICOT primit astăzi, 03.03.2021, conform căruia au fost luate măsuri de control judiciar, inclusiv pentru doamna Beatrice Rancea, aceasta având și obligația de a nu exercita profesia, obligație prevăzută de dispozițiile art. 215  alin 2 lit. e din Codul de Procedură Penală, Ministrul Culturii Bogdan Gheorghiu a dispus suspendarea contractului de management încheiat cu doamna Beatrice Rancea pentru Opera Națională Română din Iași. Astfel, contractul de management se suspendă la iniţiativa autorităţii ca urmare a faptului că faţă de manager s-a dispus măsura controlului judiciar ca urmare a faptelor penale anchetate, incompatibile cu exercitarea prezentului contract’’, se arata in comunicatul emis in ziua respectiva de Ministerul Culturii.

Reamintim ca Beatrice Rancea este cercetata penal de DIICOT Iasi impreuna cu alti angajati pentru nereguli financiare cu un prejudiciu de circa 5 milioane lei adus Operei din Iasi sau altor institutii din Ministerul Culturii. Citeste si ‘’Beatrice Rancea înșfăcată de DIICOT intr-un dosar cu o pagubă de 5 milioane lei’’.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.