Bomba! Justitia a respins astazi candidatura celui mai tare primar PSD din judetul Iasi

954
Costica Postarnac
Costica Postarnac

@ Magistratii Judecatoriei Iasi au decis in urma cu cateva ore ca actualul primar al comunei Ipatele, Costica Postarnac nu poate candida pentru un nou mandat @ Contestatia a fost depusa de doi competitor ai lui Postarnac @ ANI a constatat ca primarul din Ipatele s-a aflat in conflict de interese deoarece a arendat din terenul comunei unei firme administrate de sotia sa

Capat de cariera politica pentru cel mai influent primar PSD de comuna din judetul Iasi. Este vorba despre Costica Postarnac primarul comunei Ipatele. In urma unei contestatii depuse de doi dintre contracandidatii lui Postarnac, magistratii Judecatoriei Iasi au decis astazi (vezi aici) ca acesta nu poate candida pentru un nou mandat la Primaria comunei Ipatele. ‘’Anulează Hotărârea nr.3/14.08.2020 a Biroului Electoral de Circumscripţie nr. Ipatele şi, în consecinţă, respinge candidatura intimatului Postarnac Costica la funcţia de primar al comunei Ipatele’’, se arata in sentinta judecatorilor.

Costica Postarnac trebuia sa se astepte la asa ceva. Asta deoarece in anul 2015 Agentia Nationala de Integritate a decis ca Postarnac s-a aflat in conflict de interese deoarece a arendat din terenul comunei unei firme administrate de sotia sa (vezi aici). Postarnac a atacat decizia ANI dar in anul 2018 a pierdut procesul. Imediat dupa aceea prefectul Marian Serbescu a emis ordinul de incetare a mandatului lui Postarnac. Acesta a atacat in justitie decizia si a obtinut suspendarea ordinului prefectului revenind pe functie. Judecatorii au respins candidatura lui Postarnac deoarece potrvit Legii demnitarii care s-au aflat in incompatibilitate sau conflict de interese nu mai pot ocupa o functie publica timp de trei ani. Costica Postarnac este poate cel mai bogat primar PSD de comuna din judetul Iasi. Acesta este primar din perioada anilor 90’ si a ocupat functii de conducere in PSD Iasi, inclusiv cea de prim-vicepresedinte.

Constantin MAZILU

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.