Bugetari și politruci plătiți cu 5.000 lei pe oră. Din cauza lor ne cresc facturile pentru utilități

2854
Liviu Vornicu, Ioan Stoian, Elena Arvinte montaj
Liviu Vornicu, Ioan Stoian, Elena Arvinte montaj

@ Compania de stat ApaVital majoreaza tarifele la apa si canalizare din 6 in 6 luni motivând ca nu are bani suficienti pentru investitiții in timp ce îi plătește pe cei 8 membri ai Consiliului de Administrație cu 5.000 lei pentru o ședință de o oră pe lună @ Majoritatea membrilor CA sunt politruci membri ai PSD si ALDE @ Asta in condițiile în care directorul Mihai Doruș câștigă 8.000 euro pe lună și, deși este plătit regește și-a mai angajat și un consilier personal in persoana fostului vicepreședinte al CJ Iași, Victor Chirilă pe care il plateste cu 6.000 lei net pe luna @ Intr-o editie anterioara am aratat ca jumatate din bugetul companiei se duce pe plata salariilor

Compania de stat ApaVital SA a devenit o fabrică se sinecuri unde s-au aciuat tot felul de politruci care vor sa incaseze toata viata bani multi de la stat fara sa faca nimic. Problema este ca aceste sinecuri sunt remunerate cu banii plătiți de ieșeni și pentru ca la ApaVital sa creeze din ce in ce mai multe posturi pentru ca sunt din ce in ce mai multi politruci de hranit, și de aceea se majoreaza tarifele pentru apa si canalizare. În urma cu cateva zile in articolul  cu titlul „Bugetarii de lux de la ApaVital ne majorează tarifele să-și păstreze salariile nesimțite”, am aratat ca de la 1 martie se vor majora din nou tarifele pentru apa si canalizare, 1 mc de apa procesat ajunge  la 10 lei și asta pentru a menține salariile nesimțit de mari pe care le iau șefii de la ApaVital. Aceasta companie de stat, proprietatea Consiliului Judetean Iași are insa un Consiliu de Administrație care ar trebui sa reprezinte interesele patronului (judetul Iași) și ale cetățenilor. Ori se intampla exact contrariul.

Membri CA plătiți cu 5.000 lei pe oră

 

Acest Consiliu de Administrație se comporta exact pe dos, adica aproba pe bandă rulanta tot ce propune Doruș inclusiv bugetele care prevăd plata unor salarii exorbitante către șefii de la ApaVital. Acest lucru se intampla deoarece la randul lor membrii Consiliului de Administrație de la ApaVital au fost mituiți de Doruș cu indemnizații mari sa nu crâcnească nimic si sa voteze fara obiectii tot ce li se pune in fata. Astfel, la ApaVital un membru al Consiliului de Administrație este platit cu 5.500 lei brut pe luna si ramane in mana cu 3.200 lei. Asta in conditiile in care acestia participa la cate o sedinta a CA pe luna, intrunire care nu dureaza mai mult de o ora. Voteaza tot ce le propune Dorus si pleaca.

Numai politruci

Din actualul Consiliul de Administrație al ApaVital Iași fac parte Mihai Doruș, Constantin Dan Neagu, Ion Mihăilescu, Ioan Stoian, Liviu Gabriel Vornicu, Luminița Anca Mușcheru, Ion Câmpeanu și Elena Arvinte. Inafara de Mihai Doruș este directorul ApaVita, Ion Mihăiescu este director de operatiuni la ApaVital iar Elena Arvinte  si Luminița Anca Mușcheru sunt directoare la Consiliul Judetean Iasi, restul sunt politruci sustinuti pentru un in CA la ApaVital de PSD si Maricel Popa. Constantin Neagu este angajat la ANCOM și un apropiat al fostului prefect Dan Cârlan fost liberal care a trecut la PSD,  Liviu Gabriel Vornicu a fost sef de campania al PSD la europarlamentare, Ion Câmpeanu este un protejat al lui Maricel Popa, a lucrat la Directia de Drumuri si Poduri Iași, a fost dat afara pentru ca nu venea la serviciu dupa care protectorul sau la pus subsecretar de stat in Guvernul PSD iar Ioan Stoian este un fost consilier judetean ALDE prieten cu Victor Chirila fost vicepresedinte al CJ Iasi. Dupa ce a ramas fara postul de vicepresedinte, Chirila a fost angajat la ApaVital  pe post de consilier al managerului. Deci, Dorus platit cu 8.000 euro pe luna are nevoie si de un consilier. Iata de ce se majoreaza tarifele pentru apa si canalizare. Legat de situatia prezentata mai sus am solicitat in scris un punct de vedere de la Costel Alexe, presedintele CJ Iasi dar acesta nu ne-a parvenit inca.

Constantin MAZILU

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.