Când ar putea ieşi din puşcărie fostul primar al Iaşului! Gheorghe Nichita a făcut deja cererea! FOTO (EXCLUSIV)

668
Nichita luat de Politie si dus l inchisoare
Nichita luat de Politie si dus l inchisoare

@ Fostul edil-şef al Iaşului, Gheorghe Nichita, a formulat deja o cerere de modificare a pedepsei @ După ce, în urmă cu câteva zile, ex-primarul a fost condamnat definitiv în dosarul intitulat generic „Amanta” Nichita le cere judecătorilor vasluieni să contopească pedepsele primite în 2 dosare penale şi să constate că şi-a executat deja pedeapsa după gratii @ În cel mai fericit caz, Nichita ar putea ieşi de după gratii la finalul lunii viitoare.

Fostul primar al Iaşului, Gheorghe Nichita, a formulat deja o cerere de modificare a pedepsei. Ex-edilul a depus recent solicitarea la Tribunalul Vaslui. Primul termen al procesului a fost stabilit pentru data de 5 octombrie 2022. În fapt, Nichita le cere magistraţilor vasluieni să contopească pedepsele primite în dosarele intitulate generic „UTI” şi „Amanta”. De asemenea, el vrea ca judecătorii să constate că el a executat deja după gratii pedeapsa primită.
Dacă instanţa va admite cererea formulată de Nichita, acesta ar putea ieşi din temniţă cel mai devreme la finalul lunii octombrie 2022. În caz contrar, acesta ar mai putea sta după gratii cel puţin un an de acum înainte. Astfel, în eventualitatea în care se va comporta exemplar, va presta, eventual, o muncă, va invoca vârsta, starea de sănătate şi perioada petrecută după gratii în dosarul „UTI”, fosul edil s-ar întoarce acasă la mijlocul lui 2023.

Fostul primar Gheorghe Nichita, dus după gratii

Amintim că, recent, Gheorghe Nichita a ajuns în Penitenciarul Vaslui. Asta, după ce fostul edil ieşean şi-a făcut mutaţie în judeţul vecin. Totul a fost planificat, deoarece Nichita nu voia să fie încarcerat la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Iaşi. Motivul? Condiţiile de detenţie sunt mult mai bune la Vaslui!
Nichita a fost condamnat definitiv în dosarul intitulat generic „Amanta” alături de Liviu Hliboceanu. Astfel, magistraţii din cadrul Curţii de Apel Iaşi au emis o sentinţă prin care Gheorghe Nichita a primit o pedeapsă de 5 ani de temniţă, în vreme ce Hliboceanu a fost condamnat la 4 ani de închisoare.

De unde a izbucnit scandalul în dosarul „Amanta”

Amintim că, în dosarul „Amanta”, Gheorghe Nichita a fost acuzat că și-ar fi determinat subalternii de la Poliția Locală să o urmărească pe fosta sa prietenă, Adina Samson, operațiunile desfășurându-se din bani publici. Pe lista inculpaților s-a aflat și fostul șef al Serviciului de Urbanism de la Poliția Locală, Ștefan Avârvarei, care a recunoscut faptele și a fost condamnat la 2 ani și 2 luni de închisoare cu suspendare. Alături de Liviu Hliboceanu, Ștefan Avârvarei a fost acuzat de DNA că, la îndemnul lui Nichita, ar fi determinat mai mulți polițiști locali să o urmărească pe Adina Samson, prin comiterea infracțiunilor, Nichita obținând pentru sine foloase nepatrimoniale.
„Aşadar, în perioada 30 ianuarie – 16 aprilie 2015, inculpatul Gheorghe Nichita i-a determinat pe inculpații Liviu Mihai Hliboceanu și Ștefan Avârvarei, funcționari publici în cadrul Poliției Locale Iași, să efectueze verificări în baze de date care conțin informații ce nu sunt destinate publicității, iar, ulterior, să folosească informațiile astfel obținute și să permită accesul unor persoane neautorizate la aceste informații, pentru a obține personal foloase nepatrimoniale, necuvenite”, au afirmat anchetatorii.

Fostul edil al Iaşului, pedepsit şi în dosarul „UTI”

În august 2020, Gheorghe Nichita a fost condamnat definitiv în dosarul „UTI”. Atunci, Curtea de Apel București a decis condamnarea la 5 ani de închisoare a fostului edil al municipiului Iași. „Instanța admite apelul declarat de DNA. Desființează, în parte, sentința penală apelată și, rejudecând, îl condamnă pe inculpatul Gheorghe Nichita la 5 ani de închisoare, pentru luare de mită”, au menționat magistrații bucureșteni. În același dosar, omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu a fost condamnat la 8 luni de închisoare, cu suspendare.
În luna decembrie 2015, procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a lui Gheorghe Nichita, a președintelui grupului UTI, Tiberiu Urdăreanu, a vicepreședintelui UTI Mihail Tănăsescu și a unui om de afaceri din Iași. Nichita a fost acuzat de luare de mită, iar ceilalți inculpați – de dare de mită. Nichita a fost acuzat că ar fi cerut 10% dintr-un contract de aproape 70 de milioane de lei atribuit UTI și unei alte firme, precum și reduceri la un hotel de lux din București, dar și cazare în China. În urma pedepsei definitive din acest dosar, fostul primar a fost preluat și dus în Penitenciarul Iași. Apoi, el a fost transferat, ajungând într-un final în Penitenciarul Botoșani. În octombrie 2021, Gheorghe Nichita a fost liberat condiţionat după pedeapsa executată de fostul primar al Iaşului în dosarul „UTI”.

Nichita si seful Politiei Locale condamnați definitiv la închisoare in Dosarul Amanta

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.