DIICOT Iași a scos un cuplu în afara Legii. Judecătorii au reparat greșeala

10126
Catalin Sandu si concubina lui
Catalin Sandu si concubina lui

@ În dosarul înșelăciunilor imobiliare cu un prejudiciu estimat de 2,5 milioane euro, magistrații au eliminat o parte din interdicțiile impuse de procurorii DIICOT @ Astfel, astazi Curtea de Apel Iasi a admis contestația formulată de Monica Mihaela Pușcașu care a cerut sa i se permita sa ia legatura cu concubinul sau Catalin Sandu, cel despre care procurorii DIICOT susțin ca este capul rețelei de inselaciuni imobiliare

O noua decizie luata astazi de judecatorii pentru drepturi de libertăți de la Curtea de Apel Iași, în dosarul înșelăciunilor imobiliare în care procurorii DIICOT au estimat un prejudiciu în valoare de circa 2,5 milioane euro. Astfel, magistratii Curtii de Apel au admis plangerea de control judiciar formulata de Monica Mihaela Puscasu  concubina lui Catalin Sandu, cel pe care procurorii DIICOT il considera a fi capul retelei de inselaciuni imobiliare. Monica Mihaela Pușcașu a cerut sa i se ridice interdictia impusa de procurorii DIICOT de a nu lua legatura cu iubitul sau, Catalin Sandu. Situatia era paradoxala. Asta deoarece, in data de 25 noiembrie a.c cand au judecat cererea de arestare formulata de DIICOT impotriva avocatului Alexandru Bernic, a notarului Ionuț Răzvan Costin si a lui Catalin Sandu, judecatatorii au precizat expres că, acesta din urma poate lua legatura cu iubita lui Monica Mihaela Puscasu. Judecatorii au eliminat acest paradox astazi si au stabilit ca și Monica Mihaela Pușcașu poate lua legătura cu Catalin Sandu (vezi aici). De asemenea, procurorii DIICOT i-au interzis Monicai Pușcașu sa păraseasca judetul Iasi în condițiile in care Catalin Sandu primise la Curtea de Apel doar interdictia de a nu parasi Romania (vezi aici). Astazi, Monica Mihaela Pușcasu a primit permisiunea de a părăsi judetul Iași dar nu poate pleca din Romania. ‘’Mi se pare din nou o soluție corecta, exista o contradicție între ordonanta procurorului ca Pușcasu sa nu poat lua legătura cu concubinul ei, Sandu Cătălin, în timp ce judecatorul de drepturi și libertăți a hotărât, la propunerea de arestare, ca acesta din urma sa poată lua legătura cu concubina sa, atât timp cât ea este membru de familie în sensul art. 177 C. Penal. Nu se putea ca el sa aibă acest drept iar dansa nu, riscând sa-i fie înlocuită masura inițială pentru ca ar fi încălcat o obligație impusă de parchet’’, a spus Iulian Gafon, avocatul lui Catalin Sandu si al Monicai Pușcașu.

Mai multe detalii despre acest dosar am prezentat in articolul ‘’Avocat, notar și interlopi săltați de DIICOT într-un mega-dosar de înșelăciuni imobiliare’’.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.