CARTE, TEATRU ȘI MEȘTEȘUGARI, ÎN WEEK-END, LA PALAS

2068

CARTE, TEATRU ȘI MEȘTEȘUGARI, ÎN WEEK-END, LA PALAS

 Agendă bogată de evenimente se anunță pentru acest sfârșit de săptămână, în ansamblul Palas.

Până duminică, 7 octombrie 2018, la parterul Atriumului Palas Mall ancorează „Arca lui Gutenberg”. Cea de-a patra ediție a târgului de carte și arte frumoase reunește peste 80 de edituri, companii de difuzare de carte românească și străină, furnizori de papetărie, galerii de artă, instituții culturale etc. Timp de cinci zile, iubitorii de lectură de toate vârstele vor avea prilejul de a răsfoi titlurile momentului și de a-și îmbogăți biblioteca personală cu apariții editoriale din domenii variate.

În perioada 5 – 10 octombrie, pasionații artei dramaturgice se vor bucura de piese extraordinare, prezentate în cadrul Festivalului Internațional de Teatru pentru Publicul Tânăr  Iași, organizat de Teatrul „Luceafărul”. Vineri, de la ora 18.00, ieșenii sunt invitați la „Katastrofa Show” – Katastrofa Clown Italia, iar de la orele 19.00 și 21.00 se joacă „A – TA – KA” – Cal y Canto Teatro Spania. Duminică, de la orele 11.00 și 12.30, în sala Mozart Congress Hall va fi prezentat spectacolul „BO”, pentru copii foarte mici, al Teater Tr3 Stockholm. Pe 8 octombrie, de la ora 18.00, cei mici sunt invitați la „Petrecerea păpușilor chineze” – Sky Bird Puppet Group Hong Kong. Pe 9 octombrie, de la ora 18.00, și pe 10 octombrie, de la ora 17.00, la Palas se vede „Visul lui Karagöz”, prezentat de o trupă de teatru din Turcia, iar miercuri, de la ora 18.00, se joacă „Roadworks” – Etta Ermini Dance Theatre Londra.

Între 5 și 14 octombrie, se vor desfășura două târguri prilejuite de Sărbătorile Iașului. Pe esplanada aferentă intrării principale în Palas Mall, dinspre Palatul Culturii, cei care apreciază suvenirurile românești vor fi întâmpinați de meșteșugari din diferite zone ale țării. Piese de mic mobilier, ii și costume populare, accesorii cu simboluri tradiționale, linguri de lemn sculptate, genți din piele, piese vestimentare, papuci din blană și multe alte articole de inspirație folclorică sunt propunerile celor prezenți la Târgul Meșterilor Populari. În aceeași perioadă, expozanții din cadrul Târgului de Zilele Iașului îi vor îndemna pe vizitatori să aleagă preparate tradiționale, dar și alte articole handmade și de artizanat.

Pentru iubitorii jocurilor de societate, sâmbătă și duminică, în piațeta Intersport, de la etajul 1 al Atriumului Palas Mall, are loc Lex Hobby Con. Timp de două zile, cei care își doresc să aprofundeze un anumit joc sau care vor să descopere noi modalități de relaxare vor putea alege dintre numeroase activități captivante sau își pot achiziționa propriile jocuri, la oferte speciale. În plus, pot participa și la competiții, cum ar fi Splendor, Regele din Tokyo și Catan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.