Catastrofa la cea mai mare piscina din Iasi. Se cere evacuarea de urgenta a patronului

14090
Apollo Summer Lounge

@ Apollo Summer Lounge din Breazu una dintre cele mai ravnite locatii de agrement de vara pentru ca detine unele dintre cele mai mari piscine din Iasi se apropie cu pasi repezi de faliment desi a fost amenajata cu fonduri europene
@ Complexul este administrat de SC MCC Resort SRL, firma care are datorii de aproape 6.000.000 lei @ Din cauza dezastrului economic in care a intrat firma, administratorul judiciar desemnat de judecatorul sindic a cerut magistratilor sa emita o decizie prin care sa i se interzica patronului Constantin Moraru sa se mai ocupe de administrarea afacerii

Cine s-ar fi asteptat ca una dintre cele mai rivnite si celebre locatii de agrement de vara, Apollo Summer Lounge din Breazu, un complex care detine cele mai mari piscine pentru adulti si copii va da faliment la numai doi ani de la inaugurare in conditiile in care investitia a beneficiat si de fonduri europene nerambursabile in valoare de circa 200.000 euro ? Iata ca acest lucru s-a intamplat inca din ianuarie 2017 cand Constantin Moraru a cerut singur la Tribunalul Sindic dechiderea procedurii de insolventa deoarece la momentul respectiv datoriile SC MCC Resort SRL depaseau 3.400.000 lei. De atunci si pana in prezent lucrurile s-au agravat, datoriile au crescut la aproape 6 milioane lei si de aceea recent administratorul judiciar desemnat de de judecatorul sindic solicitat judecatorilor sa emita o hotarare prin care sa i se interzica lui Moraru sa se mai ocupe de aceasta afacere. In cererea formulata in acest sens, administratorul judiciar Cabinetul Individual de Insolventa Ardelianu Ovidiu Lucian a aratat ca pe parcursul derularii procedurii Constantin Moraru a refuzat sa coopereze. Astfel, administratorul judiciar a aratat ca Moraru nu a vrut sa-i puna la dispozitie documentele contabile, a ascuns veniturile realizate si de asemenea nu a cooperat cu expertul desemnat sa evalueze bunurile societatii etc. De asemenea, CII Ardelianu Ovidiu Lucian ca din momentul intrarii in insolventa si pana in prezent datoriile firmei au crescut incontinuu ajungand la 5,8 milioane lei.
”Precizam faptul ca la data prezentului raport de activitate, raportul de evaluare nu a fost intocmit, intrucat
administratorul special, Moraru Constantin, nu a inteles sa puna la dispozitia evaluatorului desemnat, toate
documentele necesare intocmirii acestuia, repectiv: registrul inventar şi facturile de achizitie a echipamentelor
tehnologice şi nici nu a asigurat posibilitatea inspectiei bunurilor la data de 26.01.2018”, se arata intr-unul din rapoartele pe care administratorul judiciar le-a inaintat recent judecatorului sindic.
Dupa cum s-a precizat mai sus datoriile societatii ajung la aproape 6 milioane lei, in tabelul creantelor fiind inscrisi pana acum 21 de creditori. Cei mai mari creditori sunt CEC Bank-1.031.740 lei, Milen Resort – 2.700.000 lei si doua institutii implicate in derularea proiectului european si anume Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii care revendica 480.000 lei si Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale-802.741 lei. Cele doua institutii incearca sa recupereze fondurile guvernamentale si europene investite in aceasta afacere care se apropie cu pasi repezi de faliment. Un alt mare creditor este o firma privata si anume Iasicarn SRL care revendica 117.360 lei.

Totul va fi scos la vanzare

Complexul de agrement se afla in satul Breazu, comuna Rediu, adresa exacta fiind soseaua Copou nr.10 A la circa 800 metri dupa indicatorul de iesire din Iasi. Complexul este descris intr-o maniera atractiva chiar pe site-ul de prezentare, putand fi accesat la adresa www.apollosummer.ro. ” Locatia reprezinta o oaza de placere acvatica, fiind dotata cu o piscina pentru adulti de 220 mp si o piscina speciala pentru copii, cu o suprafata de 100 mp, in care micutii vostrii se pot balaci in voie. De asemenea, sub tutela zeului soare, locatia ofera la dispozitia invitatilor sai un mediu placut si relax”ant, prevazut cu 200 de sezlonguri si 40 de paturi de zi (cu o capacitate de 80 de locuri de parcare), unde va puteti bucura, fara griji, de soarele verii. Iar daca soarele devine prea dogoritor pentru iubitorii lui Apollo, acesta va ofera un suflu de racoare, printr-o varietate de bauturi exotice, de la limonade, freshuri, cocktailuri si alte elixiruri care va vor mentine revigorat toata ziua. Toate acestea, doar in locatia care detine echilibrul perfect de Apa, Soare si Racoare”, se arata in scurta descriere postata pe site.
Ei bine toate acestea ar putea avea in curand un nou proprietar. Asta deoarece, administratorul judiciar a anuntat ca a finalizat procedura de evaluare a proprietatii cu ajutorul unui expert. Pentru ca societatea nu mai realizeaza venituri de ceva vreme singura modalitate de a obtine fonduri pentru plata datoriilor ramane lichidarea patrimoniului. Sa mai mentionam ca proprietatea este compusa din teren in suprafata de 4.478 metri patrati, o cladire D+P+E si o piscina 339 metri patrati. Suprafata totala construita este de 2.073 mp.
Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.