Ce vrea funcţionara din Primărie acuzată de şpăgi! Petronela Susan nu i-a înduplecat pe magistrații ieșeni

361
Primaria comunei Rediu si Petronela Susan
Primaria comunei Rediu si Petronela Susan

@ Funcţionara din Primărie judecată pentru şpăgi grase a vrut să scape de gratii @ Numai că, ieri, judecătorii au decis ca Petronela Susan, care e acuzată de luare de mită, să rămână în arest

 

Funcţionara din Primărie judecată pentru şpăgi grase a vrut să scape de gratii. Numai că, ieri, judecătorii au decis ca Petronela Susan, care e acuzată de luare de mită, să rămână în arest.

„Instanța verifică şi constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive luată faţă de inculpata Susan Petronela, trimisă în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată. Menţine măsura arestării preventive dispusă faţă de inculpată”, au afirmat magistrații ieșeni. Decizia nu este definitivă, aceasta putând fi contestată.

 

Funcţionara din Primărie, acuzată de şpăgi!

 

O funcţionară din Primărie este judecată pentru şpăgi grase! Aşadar, Petronela Susan este acuzată de luare de mită. Recent, procurorii ieşeni au trimis-o în faţa instanţei pe Susan. Amintim că Petronela Susan a intrat în vizorul oamenilor legii în urmă cu câteva săptămâni, când aceasta a şi fost arestată, la propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi.

În februarie, Petronela Susan a intrat în vizorul anchetatorilor. Asta, după ce fosta funcţionară din Primăria Municipiului Iaşi şi actuala funcţionară din Primăria Comunei Rediu a fost reţinută pentru mită. „Pe 7 februarie 2023, lucrători din cadrul Direcției Generale Anticorupție, sub coordonarea procurorului de caz, au organizat acţiunea de prindere în flagrant a unei persoane din cadrul Primăriei Comunei Rediu, după ce a primit de la o persoană, martor denunţător în cauză, suma de 2.500 de lei, în scopul eliberării unei autorizaţii de construire.

Cu ocazia percheziţiei efectuate în biroul persoanei în cauză, au fost identificate şi ridicate, pentru continuarea cercetărilor, alte sume de bani şi înscrisuri. În aceeaşi zi, procurorul de caz a dispus reținerea persoanei în cauză pentru 24 de ore, pentru luare de mită în formă continuată şi trafic de influenţă”, au afirmat oamenii legii.

 

Petronela Susan, ridicată în urma unui denunţ

 

Anchetatorii au mai spus că, la intervale diferite de timp, în calitate de funcţionar (inspector) în cadrul Primăriei Comunei Rediu, Petronela Susan ar fi primit în luna iulie 2022 suma de 500 de euro, în vederea eliberării unei autorizaţii de construire pe numele a două persoane.

„De asemenea, în ianuarie 2023, aceasta a primit de la martorul denunțător suma de 2.500 de lei, lăsând să se creadă că are influenţă asupra primarului Comunei Rediu (Ciprian Grosu – n.r.) şi că va interveni pentru a-l determina să semneze autorizaţia în cauză”, au încheiat oamenii legii.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.