Chirica chemat la bară în singurul dosar de corupție instrumentat de fosta șefă a DNA Iași

1529
Alina Moraru si Mihai Chirica
Alina Moraru si Mihai Chirica

@ Primarul municipiului Iași, Mihai Chirica a fost citat ca martor în dosarul în care firma Victor Construct din Suceava a fost trimisa in judecata pentru frauda cu fonduri europene @ Firma este acuzată ca a montat pe splai Bahlui stâlpi de iluminat la un preț mai mare decat cel declarat in ofertă @ Dosarul a fost instrumentat de fosta sefa a DNA Iași, Alina Moraru

Primarul Mihai Chirica urmează sa fie audiat ca martor, la Tribunalul Iasi, in luna aprilie a acestui an intr-un dosar de coruptie in care este vorba de fonduri europene de care a beneficiat municipalitatea ieseana. In acest dosar a fost trimisa in judecata firma Victor Construct din Suceva dar si unul dintre sefii firmei si anume Ioan Chideșa. Acuzatiile sunt de frauda cu fonduri eurooene si asta deoarece, in cadrul proiectului „Modernizarea legăturii rutiere Centrul Intermodal de Transport – Gara Iași”, firma Victor Construct ar fi montat pe splai Bahlui stalpi de iluminat la un pret mai mic decat cel ofertat la licitatie. Dosarul a fost instrumentat de fosta sefa a DNA Iași care a considerat ca in acest fel firma Victor Construct a obtinut un beneficiu nejustificat. Valorea proiectului a fost de 18.225.379 lei (aproape 4 milioane euro) si a presupus  reabilitare splaiului stang al râului Bahlui, pe porţiunea podul Sf. Ioan – bulevardul Metalurgiei – bulevardul Tudor Vladimirescu – Podu Roş – Podul de Piatră şi o parte din bulevardul Mangeron. ‘’În cursul anului 2015, inculpatul persoană fizică, reprezentant al societății menționate, ar fi depus la UAT Municipiul Iași documente inexacte referitoare la prețul real de achiziție a unor materiale folosite în cadrul contractului menționat, astfel încât beneficiarul, în necunoștință de cauză, ar fi solicitat și obținut, pe nedrept, de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, suma totală de 2.187.411 lei, sumă care ulterior a fost virată în contul inculpatei SC Victor Construct SRL. Concret, inculpații ar fi declarat prețuri mai mari de achiziție decât cele reale în cazul stâlpilor de iluminat, a corpurilor de iluminat și a coșurilor de gunoi, aceștia urmărind obținerea unui profit mult superior celui declarat pentru a câștiga licitația (de doar 2%)’’, se arata intr-un comunicat emis de DNA.

Sefi din primarie audiati

Astazi la Tribunal a avut loc un nou termen in acest dosar de coruptie. Cu aceasta ocazie a fost audiata Iuliana Boariu, angajata a municipalitatii, managerul proiectului european prezentat mai sus. Aceasta a declarat ca din punctul sau de vedere proiectul s-a derulat conform contractului de finantare. ‘’Consider că proiectul a fost finalizat in integralitatea lui, lucrarile au fost validate. Lucrarile au fost platite de finantator. Acest fapt este confirmat si prin procesul verbal de receptie’’, a spus Iuliana Boariu.

Citeste si ’’DNA Iași n-ar prinde hoțul nici dacă i-ar bate la ușă. Primăria iese basma curată dintr-o fraudă uriașa cu fonduri UE’’.

Constantin MAZILU

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.