Cine sunt cei doi medici de la Spiridon care nu mai au voie se profeseze. Au luat mită de zece ori

6693
Ovidiu Mitu, Ana Maria Haba si Antoniu Petris
Ovidiu Mitu, Ana Maria Haba si Antoniu Petris

@ Medicii rezidenți Ovidiu Mitu și Ana Maria Haba nu mai au voie să profeseze cel puțin 60 de zile @ Parchetul General susține ca cei doi medici au luat mită de la pacienți de cel puțin 10 ori

În dosarul medicului Dan Tesloianu, de la Spitalul Sfântul Spiridon din Iași procurorii Parchetulu General au dispus măsuri de control judiciar împotriva altor doi medici rezidenți, aceștia fiind acuzați de luare de mită. Cei doi medici sunt Ovidiu Mitu, fiul profesorului universitar Florin Mitu de la UMF Iasi (tot pe specializarea cardiologie) și Ana Maria Haba. Cei doi medici nu mai au voie să profeseze la un spital de stat cel puțin 60 de zile. ‘’Procurorii din cadrul Secției de urmărire penală și criminalistică a PÎCCJ au dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar pe o durată de 60 de zile față de doi medici rezidenți, angajați ai Clinicii de Cardiologie de la Spitalul Clinic Județean de Urgențe „Sf. Spiridon” Iași, cu privire la săvârșirea infracțiunii de luare de mită, respectiv luare de mită în formă continuată (10 acte materiale). În mod concret, în perioada noiembrie  2022 – februarie 2023, cu ocazia exercitării atribuțiilor de serviciu, materializate prin acordarea de consultații de specialitate, în cabinetele din cadrul  Clinicii de Cardiologie de la Spitalul Clinic Județean de Urgențe „Sf. Spiridon” Iași, aceștia au primit diferite sume de bani, cu titlu de mită pentru activitățile prestate. Printre obligațiile pe care inculpații trebuie să le respecte cât se află sub control judiciar se numără și aceea de a nu mai exercita profesia de medic în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgențe “Sfântul Spiridon” Iași, precum și în nici o altă unitate medicală din rețeaua de stat’’, se arata intr-un comunicat al Parchetului General.

Reamintim ca in acest dosar a fost arestat si medicul Dan Tesloianu deoarece ar fi refolosit dispozitive medicale pentru cardiologie, prelevate de la morți. În acest dosar este cercetat și Antoniu Petriș șeful Clinicii de Cardiologie de la Spitalul Clinic Județean de Urgențe „Sf. Spiridon” Iași.

Cazul Tesloianu: cine sunt medicii de la Spiridon cercetați pentru luare de mită

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.