Scene de o cruzime incredibilă! Un ieşean a ucis calul vecinului cu o furcă, dar nu va păţi nimic! (EXCLUSIV)

161
O furca
O furca

@ Scene de o cruzime incredibilă: un ieşean a ucis calul vecinului cu ajutorul unei furci @ Individul a recunoscut totul, dar nu a păţit absolut nimic @ Astfel, recent, Judecătoria Răducăneni a dispus încetarea procesului penal deschis pe numele lui Ştefan Alexa, pe motiv că a intervenit prescripţia răspunderii penale

Scene de o cruzime incredibilă! Un ieşean a ucis calul vecinului cu ajutorul unei furci! Individul a recunoscut totul, dar nu a păţit absolut nimic. Aşadar, Judecătoria Răducăneni a dispus recent încetarea procesului penal deschis pe numele lui Ştefan Alexa, pe motiv că a intervenit prescripţia răspunderii penale.

„Instanţa respinge acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Răducăneni cu inculpatul Ştefan Alexa, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uciderea animalelor, cu intenţie, fără drept, întrucât a intervenit prescripţia răspunderii penale”, au afirmat magistraţii.

 

Un ieşean a ucis calul vecinului!

 

Demn de remarcat este faptul că sentinţa nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. Procesul lui Ştefan Alexa a început pe data de 16 mai 2022. Procurorii ieşeni au trimis la instanţă acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat cu individul, sub acuzaţia de uciderea animalelor, cu intenţie, fără drept.

„Pe 31 octombrie 2018, inculpatul a aplicat mai multe lovituri cu o furcă metalică cu 4 coarne în zona capului şi peste corp cabalinei vecinului său, leziunile produse conducând la decesul cabalinei. Inculpatul a recunoscut comiterea faptei și a declarat că a ajuns la un acord cu procurorul cu privire la şi felul şi cuantumul pedepsei ce urmează a fi stabilită acestuia”, au subliniat magistraţii ieşeni.

 

Ştefan Alexa a reunoscut totul, dar a scăpat de pedeapsă

 

Pe 24 noiembrie 2022, instanța a dat cuvântul pe fondul cauzei, inclusiv cu privire la posibila incidență a prescripţiei răspunderii penale, şi a reţinut cauza în pronunţare.

„Instanţa constată în acest sens că infracţiunea menționată prevede un maxim special de 1 an de închisoare. În raport cu această pedeapsă, termenul prescripţiei generale a răspunderii penale este de 3 ani, conform art.154 alin.1 lit. e din Codul penal (pentru infracţiunea de care a fost acuzat inculpatul) şi curge de la data săvârşirii infracţiunii, potrivit art.154 alin. 2 teza I din acelaşi cod. Astfel, instanţa respinge acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Răducăneni, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uciderea animalelor, cu intenţie, fără drept, întrucât a intervenit prescripţia răspunderii penale”, au concluzionat judecătorii.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.