Decizie: 15 polițiști de la Rutieră judecați pentru mită. Prima sentință in dosarul Mamma Mia

11268
Politia Rutiera
Politia Rutiera

@ Magistrații Tribunalului Iași, au pronunțat prima sentință de Cameră Preliminară în celebrul dosar Mamma Mia, cel în care un număr de polițiști de la Rutieră au fost trimiși în judecată că au luat mită sub formă de produse alimentare

Celebrul dosar Mamma Mia a trecut zilele trecute de Camera Preliminară a Tribunalului Iasi (vezi aici). Judecătorii au constatat ca probele au fost administrate cu respectarea legalității astfel încât in dosar poate începe judecata pe fond. Aceasta decizie a Tribunalului poate fi insă de asemenea contestată de inculpați. Reamintim că în acest dosar un număr de 15 polițiști de la Rutieră din Iași au fost trimiși in judecata pentru ca au luat mită de la Mamma Mia pentru a nu sanctiona contraventiile savarsite in trafic de șoferii restaurantului. „Toate probele administrate în cauză au condus la concluzia existenţei anei înţelegeri tacite între lucrătorii de poliţie din cadrul Poliţiei Rutime laşi şi din cadrul Serviciului Public Comumtar Regim Permise de Conducere şi  Înmatriculări ca în schimbul protecţiei oferite conducătorilor auto ai SC MAE FORCE SRL – Restaurantul Mamma Mia&Catering şi în schimbul favorizării acestora în îndeplinirea atribuţiilor de serviciu, să fie pretinse şi primite de către poliţişti, gratuit, produse de catering ale restaurantului respectiv”, se arată in rechizitoriul procurorilor DNA Iași.

În acest dosar, pe lângă fostul șef Biroului Rutier Iași, Gheorghiță Ciobanu au mai fost trimiși in judecata politistii Nicolae Robert Barabas, Bogdan Gabriel Ciochină,  Gabriel Dămoc, Cristinel Cătălin Lohan, Constantin Bogdan Toderașcu, Liviu Andrei, Robert Andrici, Doru Ionuț Crivoi, Paul Ețcu, Ionuț Lucian Landea, Dan Constantin Păuleț,  Felix Nelu Crengăniș, Ciprian Marian Ciobanu, Adrian Ștefănucă. De asemenea, a mai fost trimis in judecata și directorul Mamma Mia, Andrei Cosmin Hîncu. Acesta va fi judecat pentru ca a dat mită polițiștilor de 84 de ori dar și pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Detalii despre acest dosar am prezentat in articolele ‘’Exclusiv. Rechizitoriul șpăgilor Rutieră- Mamma Mia. Interceptari: „Vezi că mâine avem acțiune la BJATM”, publicat pe data de 19 aprilie a.c si și ‘’Directorul de la Mamma Mia a dat șpagă de 80 de ori să conducă fără permis’’, publicat pe data de 16 mai a.c.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.