Declarat mort de judecătorii ieşeni, după ce a dispărut dintr-un spital!

543
Targa, pe holul unui spital
Targa, pe holul unui spital

@ Un ieşean a fost declarat mort de judecători după ce a dispărut dintr-un spital @ Astfel, magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi au admis recent cererea formulată de către Iulian Berzuc @ Judecătorii l-au declarat mort pe tatăl reclamantului, Dumitru Berzuc

Un bărbat a fost declarat mort de judecători după ce a dispărut dintr-un mare spital din Iaşi! Aşadar, magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi au admis recent cererea formulată de către Iulian Berzuc. Judecătorii l-au declarat mort pe tatăl reclamantului, Dumitru Berzuc.

„Instanţa admite cererea de chemare în judecată formulată de reclamantul Iulian Berzuc în contradictoriu cu pârâtul Dumitru Berzuc, având ca obiect declararea judecătorească a morţii. Declară moartea judecătorească a pârâtului Dumitru Berzuc. Stabileşte data morţii pârâtului ca fiind 16 octombrie 2019, ora 24:00”, au afirmat magistraţii.

 

Un ieşean a fost declarat mort de judecători

 

Demn de remarcat este faptul că decizia nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. Procesul de declarare judecătorească a morţii a început pe data de 8 februarie 2022. Prin cererea înregistrată pe rolul Judecătoriei Iaşi, reclamantul a solicitat instanţei ca, prin hotărârea ce o va pronunţa, să dispună declararea judecătorească a morții pârâtului.

„Pe 16octombrie 2019, în jurul orei 16.00, prin neglijența personalului, pârâtul a părăsit în mod voluntar Institutul de Psihiatrie „Socola”, unde fusese internat pentru tratament cu două zile înainte. Au fost efectuate căutări pe teritoriul Institutului şi în împrejurimile unității spitalicești, atât de mine, cât și de organele abilitate ale Ministerului de Interne, fără să se ajungă la un rezultat concret.

Având în vedere vârsta înaintată a tatălui meu (74 de ani), starea sa de sănătate precară, împrejurarea că se afla sub influenţa sedativelor administrate de unitatea medicală, precum și vestimentația sumară de la momentul dispariției, acesta fiind îmbrăcat doar în pijamale şi papuci de casă, există motive care mă determină să cred că acesta s-a rătăcit, iar, ulterior, pe fondul vremii foarte reci, și-a pierdut viața”, a susţinut reclamantul în instanţă.

 

Au trecut peste doi ani de la dispariţie

 

Pe de altă parte, reclamantul a arătat faptul că au trecut mai mult de doi ani de la momentul dispariției, motiv pentru care mama sa l-a rugat să demareze această procedură judiciară pentru a se ocupa de formalitățile religioase și succesorale legate de moartea pârâtului.

Astfel, acum, magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi au admis cererea formulată de către Iulian Berzuc. Judecătorii l-au declarat mort pe tatăl reclamantului, Dumitru Berzuc.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.