DIICOT a sechestrat blocurile lui Zamosteanu. Procurorul Horodniceanu intra tare in Mafia Imobiliara

10580
blocuri Zamosteanu
blocuri Zamosteanu

@ DIICOT Iasi a pus sechestru asigurator pe proprietatile celor implicati in ”dosarul anului”  cel in care Regele Imobiliarelor din Iasi, Cristin Zamosteanu a fost arestat pentru evaziune fiscala cu un prejudiciu estimat de 12 milioane euro @ Potrivit unor surse DIICOT a sechestrat astazi circa 300 de imobile, terenuri, apartamente si case @ Astazi au continuat audierile in acest  dosar in care sunt chemati la sediul DIICOT Iasi inclusiv angajati din primarie

Procurorul Daniel Horodniceanu de la DIICOT Iasi arata ca nu glumeste si vrea sa intre tare in Mafia Imobiliara. Astfel, astazi, DIICOT Iasi a pus sechestru asigurator pe proprietatile celor inculpati in dosarul in care omul de afaceri Cristin Zamosteanu a fost arestat pentru evaziune fiscala cu un prejudiciu de circa 12 milioane euro. Potrivit unor surse DIICOT Iasi a sechestrat astazi nu mai putin de 300 de imobile, terenuri, apartamente si case. Imobilele sechestrate sunt in proprietatea lui Zamosteanu si a firmelor sale sau a celorlati implicati in dosar. Reamintim ca in acest dosar au mai fost arestati si doi colaboratori ai milionarului si anume Ovidiu Cretu si Aura Florentina Parvu.

Daniel Horodniceanu
Daniel Horodniceanu

Investigatiile vireaza catre Mafia Imobiliara

Astazi au continuat audierile in acest  dosar in care sunt chemati la sediul DIICOT Iasi inclusiv angajati din primarie. Asta dupa ce ieri au  fost audiati viceprimarul Gabriel Harabagiu si Paula Finaru, sefa Serviciului GIS-Cadastru din cadrul primariei si consilierul local Marius Aur. Paula Finaru a fost audiata deoarece aceasta a intocmit proiectul de hotarare a Consiliului Local prin care municipalitatea urma sa-i dea lui Zamosteanu, 5 suprafete de teren in zona centrala in schimbul celor  6.626 mp, pe care afaceristul le detine strada I.C Brătianu la numărul 26, fosta scoala „Pavelcu”, din imediata apropiere a Teatrului National. La insistentele primarului Chirica si ale lui Harabagiu proiectul s-a aflat de 4 ori pe ordinea de zi a Consiliului Local dar a fost respins. Harabagiu nu a fost chestionat numai in legatura cu aceasta afacere. Acesta  a raspuns la multe intrebari legate de urbanism precum si despre modul in care socrii sai au primit cadou un apartament de la Zamosteanu (vezi aici). Audierile cu continuat fiind citati angajati din primarie si consilieri locali, membri ai Comisiei de Urbanism. Vom reveni.

Constantin MAZILU

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.