DNA chemata in Regionala CFR. Directorul Pipa face gesturi disperate

7024

@ Un inginer al Regionalei CFR Iasi a denuntat la DNA Iasi neregulile din cadrul societatii, sesizarea sa fiind inregistrata in dosarul nr. 103/P/2016 @ Pentru ca a facut acest lucru, inginerul Gelu Sofica a devenit tinta directorului Radu Pipa care a vrut sa-l dea afara @ Sofica a castigat insa procesul impotriva companiei

Regionala CFR Infrastructura Iasi, fierbe in urma unui denunt facut la DNA de unul dintre inginerii companiei. Este vorba despre inginerul Gelu Sofica care a denuntat la DNA neregulile privind contractele de reparatii linii si alte achizitii efectuate de companie sesizand de asemenea si unele aspect legate de averea directorului Radu Pipa. Denuntul facut de Gelu Sofica a dus la inregistrarea in DNA a dosarului nr. 103/P/2016. Imediat dupa ce a formulat acest denunt directorul Pipa a facut tot ce i-a stat in putinta pentru a gasi o solutie sa-I desfaca contractul de munca. Pentru ca nu avea motive legale si era evident ca ar fi comis un abuz dar l-ar fid at pur si simplu afara, Pipa a incercat sa demonstreza ca inginerul nu si-a facut datoria acordandu-i calificativul ‘’satisfacator’’ pentru anul 2017.

Sanctionat pentru ca a sesizat coruptia

Insa, Sofica a dat in judecata compania si a aratat ca acest calificativ i-a fost acordat dupa ce a formulat denuntul la DNA. Acesta a mai aratat ca s-a plans si conducerii centrale a companiei care s-a dovedit a fi de partea lui Pipa.  ‘’La data de 8.05.2018 i-a fost comunicata fisa de evaluare a activitații profesionale pentru anul 2017,nota acordata fiind de 6,91 respectiv calificativul „satisfacator”.Potrivit procedurii,a contestat nota acordata si a înaintat structurii centrale a companiei o contestație în acest sens si a solicitat directorului numirea unei comisii în vederea efectuarii unei evaluari obiective avand în vedere conflictul deschis existent între acesta si conducerea locala a companiei,împotriva careia a formulat un denunț la DNA pentru fapte de corupție. Contestația nu a fost soluționata si nu i s-a comunicat niciun raspuns’’, au aratat judecatorii ieseni de la Tribunal care au constatat ca Sofica are dreptate.

Acesta a aratat ca a primit calificativul satisfacator fara sa fie evaluat in mod obiectiv nefiind realizat nici macar un interviu. Prin urmare evaluarea nu a fost decat un act de razbunare pentru ca a depus denunt la DNA. ‘’ Toate s-au facut pe fondul sesizarii penale pe care a facut-o împotriva conducerii locale a companiei parate implicit împotriva persoanei care a efectuat evaluarea,cu   privire   la   abuzurile   si   actele   de   corupție savarsite.Conform ordonanței emise de DNA Iasi, are calitatea de martor denunțator în dosarul 103/P/2016,motiv pentru solicita a se avea în vedere si dispozițiile Legii 571/2004 si cele ale Legii 582/2002’’, au mai constatat judecatori.

Sofica a castigat procesul cu Regionala CFR iar judecatorii au dispus recent sa-i fie refacuta fisa de evaluare si prin urmare sansele lui Pipa de a scapa de acest inginer au devenit nule.

Contracte pentru neamurile lui Pipa

In ceea ce priveste ilegalitatile din Regionala CFR Infrastructura si ziarul on-line Dezvaluirea.ro a prezentat pe larg in editiile anterioare o parte din contractele cu dedicatie acordate catre firme controlate de neamurile sau prietenii directorului Radu Pipa. Acestea au fost prezentat in articole precum ‘’Jaf la Regionala CFR. Compania capusata de neamurile directorului Pipa’’, publicat in data de 19 mai 2019, sau ‘’Jaful de la CFR Iasi. Baronii PSD Popa si Pipa au ‘’papat” miliarde cu firme capusa’’, publicat in data de 9 iunie 2019. Am aratat de asemenea in articolul ‘’Fratia baronilor CFR. ‘’Calatori’’ lui Axinia tepuiti de firma lui Anchidin’’din data de 21 mai a.c ca aceiasi situatie se intalneste si la CFR Calatori si la CFR Marfa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.