DNA Iași în 2020: l-a scăpat pe Chirica dar a ”executat” o țărancă și o infirmieră

2142
DNA Iasi
DNA Iasi

@ DNA- Structura Centrală a publicat pe site raportul de activitate al structurilor teritoriale pentru anul 2020 @ Anul trecut cei 6 procurori ai DNA Iasi au finalizat cu trimiterea in judecata  8 dosare iar printre inculpați se numără o infirmieră, un ambulanțier, niște tărani pentru niste sume derizorii incasate sub forma de subventii @ Asta in conditiile in care cu un an inainte DNA Iasi a declinat la Parchetul de pe langa Judecatoria Iasi, dosarul Skoda cel in care a fost trimis in judecata Mihai Chirica, primarul municipiului Iași

În anul 2020, DNA Iași nu s-a complicat cu primarul Iașului, Mihai Chirica, a prins în plasă „rechini” mai mari, niste țărani, o infirmieră și un ambulanțier. Cam asta ar fi concluzia, prezentata intr-o notă ironică, a activitatii DNA Iași pentru anul 2020. DNA – Structura Centrală a publicat pe site raportul de activitate al structurilor teritoriale pentru anul 2020, ocazie cu care am putut afla ca serviciul anticorupție de la Iași a finalizat anul trecut un număr  de 8 dosare cu 14 inculpați din care 12 persoane fizice si doua societati comerciale. Asta in condițiile in care la DNA Iasi au lucrat in permanenta 6 procurori. Prin urmare intr-un an, multi dintre procurorii DNA Iasi au finalizat un singur dosar cu trimitere in judecata. Este posibil ca un procuror sa fi finalizat trei sau doi au finalizat cate doua rechizitorii. In ceea ce privește calitatea persoanelor trimise in judecata de DNA Iași, este vorba despre o infirmieră și un ambulanțier (vezi aici) (în stare de arestat preventiv), un coordonator transport, un agent imobiliar pentru infracțiunea de tradic de influență, un reprezentant ACA (Asociatia Crescatorilor de Animale) , un viceprimar, un referent agricol, 2 inspectori agricoli, (vezi aici) un agricultor și un administrator de societate comercială pentru infracțiuni împotriva  intereselor financiare ale Comunității Europeneun, agent imobiliar pentru infracțiunea de cumpărare de influență, un funcționar public pentru infracțiunea de luare de mită. In ceea ce priveste taranii executati de DNA Iasi intr-o editie anterioara (vezi aici) am aratat ca DNA Iasi a condamnat o taranca pentru o subventie de 300 euro desi femeia daduse toti banii inapoi.

raport de activitate DNA IASI-2020
raport de activitate DNA IASI-2020

 

Puteau să-l trimita in judecata pe Chirica

Putem spune ca in anul 2020, DNA Iasi a ratat sansa de a trimite in judecata un primar de municipiu, adica pe Mihai Chirica. Asta deoarece, cu un an inainte, DNA Iasi a declinat la Parchetul de pe langa Judecatoria Iasi „Dosarul Skoda”(vezi aici). Până la urmă, primarul Iasului, Mihai Chirica a fost trimis in judecata de Parchetul de pe langa Judecatoria Iași, in de acum celebrul „Dosar Skoda”. De asemenea, mai aflam din acelasi raport ca DNA Iasi este campion si la ”achitări”. „Au fost condamnați 27 inculpați, prin 11 hotărâri definitive, trimiși în judecată prin 9 rechizitorii și 2 acorduri de recunoaștere a vinovăției întocmite de Serviciul Teritorial Iași (15 hotărâri definitive de condamnare a 25 inculpați, în anul 2019). Rezultă că ponderea achitărilor, în baza temeiurilor care examinează fondul cauzei, este de 83,8 % din totalul persoanelor judecate definitiv (52 din 62)”, se arata in raport.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.