EXPERIMENTE FASCINANTE, LA „NOAPTEA CERCETĂTORILOR”, ÎN PARCUL PALAS

1977

EXPERIMENTE FASCINANTE, LA „NOAPTEA CERCETĂTORILOR”, ÎN PARCUL PALAS

 Ieșenii care vor să-și petreacă week-end-ul în ansamblul Palas vor fi întâmpinați cu două evenimente dedicate pasionaților de știință și de obiecte cu patina timpului. Demonstrații spectaculoase de robotică și experimente captivante, la „Noaptea Cercetătorilor”, și Târg de Artă și Antichități sunt propunerile de pe agenda acestui sfârșit de săptămână.

 Fascinat de experimentele științifice? Vineri, pe 28 septembrie 2018, ai oportunitatea de a descoperi demonstrații trăsnite, la „Noptea Cercetătorilor”, în parcul Palas. De la ora 18.00, piațeta principală se va transforma într-un laborator atipic, care va cuprinde mai multe domenii ale științei – chimie, biologie, geografie și geologie, mecanică, optică, robotică, electromagnetism etc. Cei prezenți vor putea vedea curse cu obstacole între roboți, experimente de a privi lumea prin căldură în loc de culoare, cum sunt produse fulgerele de bobina Telsa, teste cu laserul care adună informații din atmosferă, cum sunt rezolvate mistere criminalistice și, dacă cerul va fi senin, vor putea observa astrele cu telescopul. Acestea sunt o parte dintre surprizele care îi vor cuceri pe copii, dar și pe curioșii de toate vârstele.

În plus, ediția din acest an cuprinde și conferințe de știință prezentate într-un limbaj accesibil tuturor vârstelor. În intervalul orar 19.00 – 21.00, la Amfiteatrul Palas, cei interesați vor afla despre misterul nedezlegat al migrației păsărilor, cum se construiește un Univers sau legătura dintre fizică, chimie și gastronomie. Cei prezenți vor avea ocazia să înțeleagă și cum va funcționa James Webb, înlocuitorul telescopului Hubble, ce are mărimea unui teren de tenis și este de șapte ori mai performant, fiind capabil să „vadă” o monedă de 10 bani de la 40 de kilometri depărtare, inclusiv în domeniul infraroșu.

De vineri până duminică, Atriumul Palas Mall se va îmbrăca în parfum nostalgic, pentru să aici se instalează Târgul de Artă și Antichități. Vor fi prezenți numeroși colecționari din toate colțurile țării, dornici să prezinte obiectele cu dichis care poartă amprenta trecerii anilor și să împărtășească clienților istoria lor. Piese de mobilier, tablouri, statuete, bijuterii şi argintărie, ceasuri de colecţie, numismatică, filatelie, porţelanuri şi alte articole ornamentale învăluite în mister sunt propunerile celor care adună mărturiile trecutului și le vor expune la Palas.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.