Exploziv! Grefier ieşean, judecat pentru abuz în serviciu în urma unui protest! FOTO (EXCLUSIV)

457
Palatul de Justiţie din Iaşi şi, în medalion, grefierul Vlad Mihai Agache
Palatul de justitie Iasi

@ Premieră în Justiţia ieşeană: un grefier este acuzat de colegii procurori de abuz în serviciu @ Scandalul a izbucnit de la o formă de protest a angajatului instanţelor ieşene @ Pe de altă parte, grefierul Vlad Mihai Agache susţine că este nevinovat

Premieră în Justiţia ieşeană: un grefier este acuzat de colegii procurori de abuz în serviciu. Astfel, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi l-au trimis recnt în judecată pe Vlad Mihai Agache, sub acuzaţia amintită.

Acum, urmează ca Judecătoria Iaşi să stabilească un prim termen al procesului penal. Mai apoi, magistraţii ieşeni vor asculta ce au de spus părţile implicate, pentru a putea lua o decizie în acest caz.

Grefierul ieşean, acuzat de abuz în serviciu

În cadrul procesului, Tribunalul Iaşi, prin preşedintele instituţiei, este considerat parte vătămată. Anchetatorii spun că întreg scandalul a izbucnit în urmă cu mai bine de 2 ani.

„În perioada 2 octombrie 2020 – 6 februarie 2022, grefierul din cadrul Tribunalului Iaşi, cu intenţie, în justificarea asumării unui protest neautorizat, nelegal, pe care nu l-a adus la cunoştinţa colegilor grefieri, a judecătorilor sau a conducerii Tribunalului Iaşi, nu şi-a îndeplinit atribuţiile de serviciu, în sensul că a provocat întârzieri semnificative în comunicarea hotărârilor judecătoreşti în 55 de dosare penale, deşi hotărârile fuseseră motivate şi semnate de membrii completului. De asemenea, au existat hotărâri care nu au fost prezentate pentru semnarea de către unul dintre judecătorii din cadrul completului. Mai mult, în 13 dosare, nu a predat cauzele judecătorului pentru redactarea hotărârilor, pentru ca, apoi, acestea să fie comunicate părţilor”, au menţionat reprezentanţii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi.

Vlad Mihai Agache: „Sunt nevinovat!”

Oamenii legii au mai afirmat că Vlad Mihai Agache, cel care este şi vicepreşedintele Sindicatului Dicasterial Iaşi, a mai susţinut că acuzaţia adusă este nedreaptă şi nu poate fi considerată o infracţiune.

„În opinia inculpatului, ar fi fost vorba despre o formă de protest, pe motiv că a efectuat ore suplimentare. Totodată, în opinia sa, faptul că au intervenit unele întârzieri nu ar trebui să se circumscrie unor acuzaţii penale, ci ar putea face doar obiectul unei eventuale cercetări disciplinare. De asemenea, inculpatul a susţinut că nu a urmărit în niciun moment prejudicierea actului de Justiţie, susţinând că acele întârzieri ale dosarelor vizate se încadrează în marja de întârziere existentă la nivelul Secţiei Penale a Tribunalului Iaşi”, au adăugat reprezentanţii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi.

Pe de altă parte, contactat telefonic, grefierul ieşean a susţinut că este nevinovat. „Nu ştiam că am fost trimis în judecată. Într-adevăr, am fost cercetat într-un dosar, dar nu pot comenta nimic în acest moment, cu excepţia faptului că îmi susţin, în continuare, nevinovăţia”, a precizat joi, 10 noiembrie 2022, Vlad Mihai Agache.

De remarcat este faptul că e pentru prima oară când un grefier ieşean este trimis în judecată pentru o astfel de faptă, în urma unui protest.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.