Ilegalități cu duiumul la afacerile Cimpoeșu. Popasul a fost sigilat, Hanul amendat cu jumătate de miliard

7371
Cimpoeșu și Hanul de la Hălăucești
Cimpoeșu și Hanul de la Hălăucești

@ Afacerile lui Marius Cimpoeșu au fost verificate din nou de Inspectoratul pentru Situații de Urgență @ Hanul Cimpoeșu, din comuna Hălăucești, județul Iași funcționa fără  autorizația de securitate la incendiu și de aceea Inspectoratul pentru Situații de Urgență a aplicat o amendă de 50.000 lei @ În același timp, Popasul Cimpoeșu, a fost resigilat de ISU, localul rămâne închis deoarece nu au fost obținute autorizațiile necesare de funcționare

Cele două afaceri cunoscute ale lui Marius Cimpoeșu, Popas Cimpoeșu de la Mircești și Hanul Cimpoeșu de la Hălăucești (ambele localități sunt în județul Iași) au fost verificate din nou de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Iași. Astfel, ultimele verificări au fost efectuate vineri 9 februarie. Astfel, s-a constatat că hanul cu 16 camere deținut de Cimpoeșu  funcționa fără autorizație de securitate la incendiu, motiv pentru care ISU Iași a sancționat firma La Cimpoeșu SRL cu o amendă de 50.000 lei. De asemenea, ISU a resigilat Popasul Cimpoeșu, locația rămâne închisă deoarece nu au fost obținute autorizațiile necesare. Hanul Cimpoeșu are 16 camere și potrivit unor surse, în ultima perioadă aici ar fi fost cazați muncitori care au lucrează la autostrada A7.

Plângere la DNA

În ultima perioadă Marius Cimpoeșu a încercat să-I convingă pe consilierii locali ai comunei Mircești să-I concesioneze terenul din spatele popasului. Asta deoarece o parte din popas a fost construit ilegal pe terenul primăriei iar Cimpoșu face eforturi disperate să intre în legalitate. Numai că aleșii locali din Mircești suflă și în iaurt având în vedere că afacerea a făcut și obiectul unei sesizări formulate la DNA. S-a sesizat printre altele faptul că primarul Leon Bălteanu a dat autorizație de funcționare pentru restaurant în condițiile în care Cimpoeșu nu deținea decât autorizație pentru a ridica o hală agricolă. Reamintim că Popasul a fost închis de ISU chiar înainte de Revelion. Mai multe, detalii în articolul repostat mai jos.

Popasul Cimpoeșu închis definitiv de ISU în noaptea de Revelion. Funcționa ilegal, ca Ferma Dacilor

Constantin MAZILU

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.