In plin razboi civil local, un politist din Vaslui a fost destituit din cauza lui Dragnea

3908
Marius Stan
Marius Stan

@ Politistul de Rutiera, Marius Vasile Stan din orasul Murgeni- Vaslui a fost anuntat astazi ca a fost destituit din Politie si asta deoarece a redistribuit pe pagina sa de Facebook mai multe postari critice sau ironice la adresa unor lideri PSD precum Liviu Dragnea, Marian Oprisan, Petre Daea, Eugen Nicolicea etc @ Asta in conditiile in care chiar seful IPJ Vaslui, ieseanul Gabriel Doru Pantaru a decis ca din cauza incaierarilor dintre clanurile de rromi este nevoie de mai multi politisti in Murgeni, declarand localitatea ”zona speciala de siguranta publica” @ „Este evident un abuz si are legatura cu faptul ca postarile mele de pe Facebook aveau legatura cu PSD. Domnul Pantiru seful IPJ Vaslui a fost numit la conducerea inspectoratului in timpul guvernarii PSD”, ne-a spus Marius Stan

Un politist din Murgeni a fost anuntat astazi ca a fost dat afara din Politie deoarece prin anul 2019 a redistribuit pe pagina sa de Facebook mai multe postari in care erau ironizati sau criticati mai multi lideri ai PSD in frunte cu Liviu Dragnea. Putem spune ca aceasta este o maniera lipsita de logica a sefului IPJ Vaslui, Doru Pantaru in conditiile in care declara Murgeni ”zona speciala de siguranta publica”  din cauza incaierarilor din ultimele zile dintre clanurile de rromi sustinand ca este nevoie de mai multi politisti si jandarmi in localitate iar pe de alta parte astazi anunta un politist din oras ca a fost dat afara  deoarece prin 2019 a redistribuit pe pagina sa de Facebook niste postari anti PSD. Mai mult decat atat, Marius Stan a fost dat afara in aceste zile in baza unui ”Referat de finalizare a cercetarii prealabile ‘din 7 februarie 2020, adica dupa trei luni. Politistilor le este interzis sa participe la actul politic in orice fel dar nu putem observa faptul ca foarte multe din postarile lui Marius Stan se incadreaza in limitele libertatii de exprimare stabillite de CEDO si nu putem sa nu legam aceasta decizie dura de faptul ca Doru Pantaru a fost numit la conducerea IPJ Vaslui, in perioada guvernarii PSD iar baronul local este Dumitru Buzatu. De altfel, una din  postarile incriminate se refera la Dumitru Buzatu.

 

Postari anti-PSD  din anul 2019

Primele pagini din decizia lui Pantaru de a-l destitui din functie pe Marius Stan este plina cu exemple de postari anti-PSD pe care politistul le-ar fi redistribuit pe pagina sa de Facebook si mai mult decat atat a dat si like. „In perioada 1.04.2019-8.10.2019 agentul sef adjunct de Politie Stan Marius  a difuzat in mod constant pe pagina sa de socializare mai multe imagini si a redactat diferite comentarii referitoare la imaginile postate de alti utilizatori in mediul on-line care au un caracter politic/imoral/ care instiga la indisciplina denota lipsa de respect fata de sefi expramandu-si preferinte politice in public”, se arata in preambulul deciziei.

De exemplu pe 1 aprilie 2019, Marius Stan a distribuit pe pagina sa Facebook o fotografie cu cetateni care pareau a fi de entie romma, intr-o piscina si pe care era scris „Ministrul Daea va prezinta cormorani in piscina”. Pe 19 aprilie a preluat o fotografie a lui Liviu Dragnea pe care era scris „NimicEstiTu”, un slogan al miscarilor Rezist care il criticau astfel pe Dragnea deoarece  la o intalnire politica i-ar fi raspuns „Nimic esti tu”, unui cetean care il critica ca nu a facut nimic pentru Romania. Anterior pe 13 aprilie ar fi distribuit o fotografie cu liderul PSD Vrancea, Marian Oprisan in care aceste era ironizat ca si-ar fi luat o masina de 100.000 euro cu ”bani luati de la mama”. Pe 25 aprilie 2019 ar fi redistribuit un sondaj cu intrebarea „Sunteti de acord ca Liviu Dragnea sa faca puscarie”. O postare de pe 12 mai 2019 ironiza tot printr-o fotografie ”geniul” Viorica Dancila. Postarea legata de Dumitru Buzatu a fost redistribuita pe pe 23 aprilie si ironizeaza tot cu ajutorul unei fotografii preferintele unor alegatori pentru politicianul PSD de Vaslui.

”Este un abuz”

Politistul Marius Stan va ataca in justitie decizia sefului IPJ Vaslui, Doru Pantaru avand precizand ca are suficiente argumente pentru a arata ca este vorba despre un abuz. Mai mult, acesta a aratat ca decizia are legatura mai mult cu sprijinul pe care Pantaru l-a primit in timpul fostei guvernari PSD pentru a fi numit sef la IPJ Vaslui. „Este evident un abuz si are legatura cu faptul ca postarile mele de pe Facebook aveau legatura cu PSD. Domnul Pantiru seful IPJ Vaslui a fost numit la conducerea inspectoratului in timpul guvernarii PSD. Ceea ce mi se imputa mie fac toti politistii dar nu sunt cercetati. Mi-au fost facute multe sicane. Eu activam la Rutiera dar nu aveam acces la alcool test. Apoi are legatura si cu traficul de tigari din zona. Eram printre putinii politisti care ii opreau pe traficanti. Brusc traficantii aflau cand sunt de tura si nu mai veneau. Cei de la Directia Generala Anticoruptie stiu lucrurile astea. O sa mai vorbim”, ne-a declarat Marius Stan

Seful IPJ Vaslui nu a  raspuns

Lui Marius Stan i se imputa ca a incalcat statutul politistului, prevederile legate de interdictiile pe care au angajatii MAI privind manifestarile politice. L-am contactat prin intermediul Facebook si pe Doru Pantaru si i-am transmis cateva intrebari. Ne-a aparut ca acesta a vazut mesajul dar nu a raspuns. Daca ne va fi remis raspunsul sau il vom atasa articolului.

Constantin MAZILU

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.