Interceptări incendiare în dosarul Mafia Terenurilor. Zapodeanu se laudă că intervine la Chirica să-i semneze actele

1338
n Zapodeanu si Catalin Sandu
n Zapodeanu si Catalin Sandu

@ În dosarul escrocheriilor imobiliare de 2,8 milioane euro este pomenit foarte des și numele latifundiarului Ioan Zapodeanu @ Foarte multe dintre terenurile tranzacționate ilegal de rețeaua condusă de Cătălin Sandu, avocatul Alexandru Bernic au ajuns la miliardarul ieșean Ioan Zapodeanu dar acesta nu a fost inculpat @ Au fost interceptate multe discuții dintre Zapodeanu și membrii rețelei de înșelătorii imobiliare @ Din aceste discuții reiese clar că Zapodeanu era interesat de terenurile respective și mai mult decât atât urmărea circuitul actelor astfel încât să fie sigur că bunurile imobiliare vizate vor ajunge la el

”Principiul de bază al activității infracționale a fost identificarea unor persoane titulare ale unor drepturi reale asupra unor imobile sau care aveau vocație la obținerea unor astfel de drepturi. Această acțiune era imediat urmată de contactarea persoanelor vătămate și inducerea acestora în eroare, pentru a fi convinse să emită o împuternicire notarială în favoarea liderului grupului infracțional organizat, care să îi ofere acestuia aparența de legitimitate pentru tranzacționarea drepturilor respective și însușirea sumelor de bani’’, se arată în preambulul rechizitoriului prin care procurorii DIICOT i-au trimis în judecată pe membrii rețelei de escroci imobiliari cu un prejudiciu de 2,8 milioane euro. Pe scurt, erau identificați potențialii moștenitori, aceștia erau conviși să semneze procuri de vânzare sau de reprezentare cu membrii rețelei (în special cu procuratorul Cătălin Sandu) după care suprafețele erau vândute. Cele mai mari sume de bani nu ajungeau însă la moșntenitori ci la membrii rețelei. Ciudat este că foarte multe dintre terenurile tranzacționate ilegal de rețeaua condusă de Cătălin Sandu, avocatul Alexandru Bernic și alții au ajuns la miliardarul ieșean Ioan Zapodeanu dar acesta nu a fost inculpat. Asta în condițiile în care s-au produs probe privind sumele de bani plătite de Zapodeanu, din interceptări reiese că latifundiarul se interesa de soarta documentelor legate de suprafetele respective și se oferă să intervină să rezolva mai repede circuitul actelor astfel încât să ajungă mai repede în posesia bunurior imobiliare respective. De exemplu, într-o discuție telefonică pe care Zapodenu a avut-o pe data de 2.02.2021 cu Dănuț Ilincariu, latifundiarul se laudă că poate interveni la Chirica să semneze mai repede un plan parcelar. Documentul viza moștenirea unui anume Alexandru Crupenschi căruia trebuia să i se retrocedeze câteva zeci de hectare pe raza municipiului Iași. Redăm mai jos discutia telefonică.

Ilincariu Dănuț – Da, nea ION!

Zapodeanu Ioan – DĂNUȚ ia zi-mi, măi, ce mai faci măi cu … cu ăla cu planu ăla parce…

Ilincariu Dănuț- Dar ce să fac, eu am trecut în fiecare zi nea ION numărul doar îl ai! N-o ieșit! Ce să-i fac? Mata nu vezi ce se întâmplă la Primărie?! Te doare capu! Uite eu îs aicea, hai că mai intru acuma doar eu ți l-am depus îi … știu la cine-i … ți-I făcut, trebuia doar semnat!

Zapodeanu Ioan – Dar cine tre să-l semneze?

Ilincariu Dănuț – Păi dar nu-l semnează decât CHIRICA că nu este nu sunt viceprimari!

Zapodeanu Ioan – Și unde este de acolo spune-mi că uite acuma … dă-mi că … vorbesc să-l semneze!

Ilincariu Dănuț – Dar ce să dau? Ce să-ți dau nea ION?

Zapodeanu – Of, of, of!

Ilincariu – Zi mata ce să-ți dau! Uite eu am fost în fiecare zi de atuncea! Am numărul în fața mea dacă vrei CRUPENSCHI! Îi pe traseul de semnături! Dacă suni la Registratură și întrebi vrei să-ți mai trimit o dată numărul?

Zapodeanu – Nuu! Dar n-ai … cum îi făcut numărul de înregistrare și numărul cela!

Ilincariu – Îi făcut … îi făcut!

Zapodeanu – Amândouă numere!

Ilincariu – Da-ți trimit dar n-ai whatsapp mata că-ți trimiteam pe whatsapp!

Zapodeanu – Nu dar trimite prin mesaj DĂNUȚ!

Ilincariu – Dar dacă ai cu ce să scrii ți-l zic acuma!

Zapodeanu – Ia zi, ia notează tu! (se adresează altcuiva)

Ilincariu – O secundă!

Zapodeanu- Hai!

Ilincariu – Stai o secundă nea ION!

Zapodeanu – Da, da, da!

Ilincariu – Uite scrie ce vrei numărul ăla de … care să verifici?

Zapodeanu – Numărul de înregistrare și numărul cela!

Ilincariu – Da! Numărul de înregistrare e 12 mii … 12 mii … 122069 … deci 122069 …

Ulterior respectivul plan parcelar a fost semnat de Mihai Chirica.

Zapodeanu în legătură directă cu liderul rețelei

Ioan Zapodeanu se afla în legătură direct cu liderul rețelei Sandu Cătălin. Acesta din urmă încheia cu Zapodeanu documentele prin care latifundiarul ajungea în final în posesia suprafețelor respective. Redăm mai jos o discuție telefonica purtată de Zapodeanu cu Cătălin Sandu în data de 4.02.2021. Zapodeanu se arată preocupat de soarta documentelor pentru unul dintre terenurile smulse ilegal de la moștenitori, suprafață pe care miliardarul a cumparat-o în final.

Sandu Cătălin -Da, nea ION?

Zapodeanu Ioan -A intervenit cineva pe fir, măi, ai făcut ceva cu CRUPENSCHI? Ai zis că vii să-ți dau banii!

Sandu Cătălin -Aaa, cu STURZA, bre? Acuma!

Zapodeanu Ioan-Cu STURZA!

Sandu Cătălin -Acuma-ți trimit, da, hai că matale ai iphone, văd, acuma, imediat îți trimit!

Zapodeanu Ioan -Da nu pot primi, am iphone, dar nu pot primi eu!

Sandu Cătălin -Nu? Ei, lasă oleacă, trimit pe adresa de mail (neinteligibil, pare a spune RĂZVAN)! Aici, stai oleacă, uite intru undeva și te sun înapoi, uite aici, tată!

Zapodeanu Ioan -Hai, hai!

Mai departe într-o discuție purtată tot cu Sandu Cătălin pe data de 7.04.2021, Zapodeanu se arata interesat de soarta altui teren și îngrijorat de faptul că membrii clanului Corduneanu i-au suflat pontul imobiliar. Asta deoarece il văzuse pe un alt membru al rețelei Alin Curcă, distrându-se cu membrii clanului Corduneanu. Redăm mai jos discuția.

Sandu Cătălin – Nea IOANE hai că mă duc la BÂRLĂDEANCA că-i la birou ca să iau hotărârea judecătorească care am câștigat-o la BUCUREȘTI cu madam SIMIONEASCA … și vin la matale!

Zapodeanu Ioan – Haide măi să vedem, măi!

Sandu – Da îi câștigat! I-a dat lu frate-su jumate jumate!

Zapodeanu – Dar i-ai vândut drepturile lui BERNIC, da?

Sandu – Nu!

Zapodeanu – Încă nu?

Sandu – Nu, ei, dar …

Zapodeanu – Dar BERNIC se laudă prin oraș că i-ai vândut drepturile …

Sandu – Nuu … un câcat … nimic! Iaca pula în gâtu lui! Hai!

Zapodeanu – Așa așa! (izbucnește în râs)

Sandu – Dar cum?! Dar nu a luat o grămada de-a bani?!

Zapodeanu- L-am văzut pe CURCĂ!

Sandu – Îhm!

Zapodeanu- L-am văzut pe CURCĂ cu CORDUNENII sărbătorea astă noapte … a fostdat pe televizor cum sărbătorea și el lu lu … lu PETRONEL sau lu cum

BOGDĂNEL?!

Sandu – Lu … PETRONEL?!

Zapodeanu – BOGDĂNEL!

Sandu- Dar nu vezi c-a câștigat procesul (se amuză)

Zapodeanu – Măi! CURCĂ măi CURCĂ era cu ei în gașcă!

Sandu – Da, CURCĂ! Îhm! Hai că mă duc la …

Reamintim că în acest dosar au fost trimiși în judecată pentru constituirea unui grup infracțional organizat interlopul Adrian Corduneanu, procuratorul imobiliar Cătălin Sandu, notarii Răzvan Ionuț Costin și Daniel Bogdan Florea, avocatul Ionuț Crâșmaru dar și Alin Eugen Curcă, Mihaela Pușcașu, Dănuț Ilincariu, Florin Roată, Elena Graur și Ramona Corduneanu. Potrivit procurorilor DIICOT. Rețeaua de înșelătorii a început să lucreze din 2016.

Bombă! Adrian Corduneanu , doi notari și un avocat trimiși în judecată în dosarul țepelor imobiliare

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.