Asta-i smecherul acuzat ca a furat bani cu sacul din BRD Iasi. Banca a cerut refacerea cercetarilor

3185
Benonie Bucurel
Benonie Bucurel

@ In dosarul in care procurorii au cercetat modul in care sucursala din Iasi a BRD a fost ”pradata” de doi angajati si in care s-a constatat ca s-au furat cu sacul 2 milioane lei reprezentantii bancii sunt nemultumiti de deznodamantul anchetei @ Pentru aceasta delapidare au fost cercetati angajatii, Benonie Bucurel si Narcis Eduard Lontcovschi dar procurorii l-au trimis in judecata numai pe primul @ Dar, procurorii l-au trimis in judecata pe Bucurel caruia i se imputa numai suma de 1 milion de lei @ Procurorii au pus celalalt milion in carca lui Lontcovschi dar au constatat ca in cazul acestuia faptele s-au prescris @ Avocatii bancii au obtinut zilele trecute sentinta care-i obliga pe procurori sa refaca cercetaril astfel incat banca sa-si poate recupera toti banii @ La randul sau, Lontcovschi a cerut ca in cazul sau sa nu se constate ca faptele s-au prescris ci ca este complet nevinovat

Rasturnare de situatie in dosarul jafului de la BRD Iasi unde doi angajati Benonie Bucurel si Narcis Eduard Lontcovschi au fost acuzati ca au delapidat 2.000.000 lei. Astfel, reprezentantii bancii nu s-au impacat cu ideea ca procurorii l-au trimis in judecata numai pe Benonie Bucurel caruia i-au pus in carca numai suma de 1.000.000 lei si asta deoarece BRD vrea sa-si recupereze toti banii. Procurorii au pus celalalt milion in carca lui Lontcovschi dar au constatat ca in cazul acestuia faptele s-au prescris. De aceea, BRD a cerut refacerea cercetarilor. La randul sau, La randul sau, Lontcovschi a cerut ca in cazul sau sa nu se constate ca faptele s-au prescris ci ca este complet nevinovat. Ambele cereri, cea a BRD dar si cea depusa de Lontcovschi au fost judecata in dosarul nr. 26011/245/2019 inregistrat la Judecatoria Iasi. Astfel, zilele trecute magistratii ieseni de la Judecatorie au desfiintat solutia de clasare prin care Lontcovschi a scapat de acuzatii si au dispus refacerea cercetarilor. „Desfiinteaza solutia de clasare dispusa prin rechizitoriul emis la data de 22.05.2019 în dosarul penal nr.10815/P/2018 al Parchetului de pe lânga Judecatoria Iaşi fata de inculpatul Lontcovschi Narcis – Eduard, în ceea ce priveşte infractiunea de „delapidare” prev. şi ped. de art. 295 alin.1 Cod penal cu aplicarea art. 308 Cod penal şi trimite cauza procurorului de la Parchetul de pe lânga Judecatoria Iasi în vederea completarii urmaririi penale în ceea ce priveşte infractiunea mai sus mentionata”, au decis judecatorii (vezi aici).

Lontocovschi sustine ca este nevinovat

Prin urmare, in urma acestei decizii luate de judecatori, procurorii trebuie sa refaca cercetarile si sa stabileasca definitiv adevaratii vinovati. Pe de alta, parte se poate vedea ca judecatorii au admis si cererea lui Lontocovschi de refacere a cercetarilor. Acesta estre nemultumit ca a obtinut solutie de clasare pe prescriptie si nu pe nevinovatie. ”Clientul meu este nemultumit ca procurorul nu l-a gasit nevinovat, el nu a savarsit nici o fapta. De aceea a atacat si el solutia procurorului”, a spus Maria Aldea, avocata lui Lontocovschi.

Banii au fost furati cu sacul

Procurorul a descris in rechizitoriu cum s-a operat atunci cand s-au furat banii. In rechizitoru sunt indicati atat Bucurel cat si Lontcovschi. Detalii din rechizitoriu au fost prezentate de  jurnalistii Dezvaluirea.ro in articolul „Bani furati cu sacul din BRD Iasi. Jaf ca-n filme detalii explozive din ancheta”, publicat  in  data de 14 noiembrie 2019. „Inculpatii Benonie Bucurel  si Narcis Eduard Lontocovschi au putut arunca sacul continand suma de 1.000.000 lei pe fereastra, ajungand pe terenul viran din spatele imobilului de unde a fost preluat de o alta persoana, fie tot de catre inculpati, dupa ce au  iesit din imobil acea zona nefiind prevazuta cu camere de supraveghere”, a concluzionat procurorul.

Procurorul a constatat ca s-au furat doi saci continand fiecare cate 1.000.000 lei.

 

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.