Judecătoria se mută într-un cămin de elevi. Profesorii: „Nu vrem infractori în curtea școlii”

2467
Colegiul National Stefan cel Mare din Harlau
Colegiul National Stefan cel Mare din Harlau

@ Primăria orașului Hârlău vrea să mute Judecătoria în căminul Colegiului Național Ștefan cel Mare, timp de 2 ani perioadă în care actualul sediu al instanței se va reabilita @ Consiliul de Administrație al Colegiului a respins propunerea de cedare a căminului @ „Nu vrem infractori în curtea școlii”, spun profesorii @ „Este singura solutie acceptată de Judecătorie. Ni se reproșeaza ca aducem deținuți în curtea școlii. Dacă se aduce un deținut se poate masca. Intrarea se poate face prin spate”, a spus Gheorghe Curcă, primarul orașului Hârlău

Scandal la Hârlău între profesori și primărie generat de intentia autoritaților locale de a muta sediul Judecătoriei la parterul căminului de la Colegiul Național Ștefan cel Mare pentru cel puțin 2 ani perioadă în care actualul sediu al instanței se va reabilita. Consiliul de Administrație al liceului a respins zilele trecute propunerea de a ceda căminul iar profesorii acuză ca in urma acestei decizii primarul Gheorghe Curcă a început să faca unele presiuni recurcand implicit la acțiuni de șantaj. De precizat ca Primaria Hârlău vrea să cedeze Judecătoriei doar parterul căminului care se află în aceiași curte cu liceul. Unul din argumentele profesorilor se refera la faptul ca odata mutat sediul Judecatoriei in camin vor fi adusi in preajma elevilor infractori periculosi pentru judecată sau pentru discutarea unor propuneri de arestare. „În urma votului CA ,școala a decis să refuze solicitarea. De ce este nevoie să  se solicite o nouă ședință de CA? Adică profesorii se dau după cum bate vântul, o dată da, altădată ba? Este  și mai trist că actualul viceprimar ,profesor și el, a cărui soție lucrează ca profesor titular în colegiu, face promisiuni deșarte , de parcă până acum i-a oprit cineva să investească în colegiu.  E dezamăgitor că domnul viceprimar Radu Sârbu  vrea să treacă peste orice doar ca Primăria să obțină un spațiu școlar, lăsat de izbeliște zeci de ani, deși știe că soția sa este o profesoară valoroasă, cu rezultate merituoase, fost director adjunct al școlii și cu merite notabile  în devenirea noastră ca și Colegiu Național. De la domnul primar nu mai am nicio așteptare, pe el nu-l leagă nimic de colegiu, școala este din nou pentru el a cincea roată la căruță. Am asistat la un adevărat șantaj, pentru că se dorește schimbarea hotărârii CA din 1 august 2022,( emisă în mod legal, transparent și democratic) prin care a fost refuzată cedarea parterului, unde actualmente funcționează grădinița, și care prin promisiunile celor doi, va fi mutată  în noua locație, unde nu au autorizațiile necesare”, a scris pe pagina sa de Facebook, profesorul Aurel Neicu, fostul director al liceului.

Primarul Gheorghe Curcă: „Nu avem altă soluție”

Contactat telefonic, Gheorghe Curcă a precizat că mutarea Judecătoriei la parterul căminului este cea mai buna solutie pe care o au in prezent autoritățile locale, aceasta varianta fiind acceptata și de judecători. „Îmi pare rău ca s-a ajuns la o asemenea discuție. Acolo unde se propune mutarea sediului instanței la parterul căminului este o grădinița care se va muta. Le etajele unu si doi nu finctionează nimic. Este singura solutie acceptata de Judecătorie. Alta nu avem. Ni se reproșeaza ca aducem deținuți în curtea școlii. Dacă se aduce un deținut se poate masca. Intrarea se poate face prin spate”, a spus Gheorghe Curcă, primarul orașului Hârlău.

Judecator: „Noi nu facem presiuni”

Contactat telefonic, presedintele Judecatoriei Harlau, judecatorul Daniel Chiriac a spus ca din punctul sau de vedere temerile profesorilor sunt nejustificate. „Noi nu facem nici fel de presiuni. In perioada in care instanta va fi in reabilitare autoritatile locale trebuie sa ne ofere un sediu in oras. Sigur ca da vor fi adusi si infractori la instanta deoarece acesta este rolul instantei dar acestia nu vor interactiona cu elevii, vor fi intrari separate, si nu prin aceiasi curte”, a spus judecatorul Daniel Chiriac.

Cum au scăpat-o procurorii pe șoferița care a ucis fetița de 4 ani: ‘’Nu putea evita accidentul’’

 

Constantin MAZILU

 

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.