Juristul primăriilor din județul Iași anchetat penal pentru practicarea ilegală a avocaturii. Document

8073
Mihai Ciobanu
Mihai Ciobanu

@ Mihai Ciobanu, juristul mai multor primării din județul Iași este cercetat de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iași pentru săvârșirea infractiunilor de înșelăciune și exercitarea fără drept a unei profesii sau activități @ Toți primarii din județul Iași trebuie sa le spuna procurorilor ce contracte au încheiat cu Mihai Ciobanu si câți bani i-au plătit @  Mihai Ciobanu a fost reclamat că practică ilegal avocatura încasând astfel bani de la primăriii @ ‘’Eu am toate documentele în regulă. Am și diplomă, sunt membru si in Barou. Nu înțeleg de ce s-a demarat aceasta ancheta’’, a declarat Mihai Ciobanu

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iași l-au luat la ochi pe Mihai Ciobanu, cel care reprezintă juridic de peste zece ani mai multe primării din județul Iași. Este vorba despre Mihai Ciobanu, juristul a zeci de primării din județ printre care Focuri, Gropnița, Fântânele, Moșna, Oțeleni etc. În dosarul nr.1120/P/2021 înregistrat la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iași se fac cercetări pentru savârșirea infracțiunilor de înșelăciune și exercitarea fără drept a unei profesii sau activități. În cadrul cercetărilor, procurorii au trimis câte o adresă tuturor primăriilor din județ pentru a transmite ce contracte au încheiat cu Mihai Ciobanu și câți bani i-au plătit acestuia. ‘’În scopul soluționării dosarului cu numărul de mai sus vă solicităm sa ne transmiteți dacă ați avut sau aveți contracte de asistență juridică cu numitul Ciobanu Mihai, in caz afirmativ la ce date și pe ce perioade și de cate ori au fost prelungite’’, se arata in adresa trimisa de parchet catre primăriile din județ (foto adresa).

ADRESA PARCHET MIHAI CIOBANU
ADRESA PARCHET MIHAI CIOBANU

De asemenea, procurorii vor sa mai stie in ce conditii a fost selectat Mihai Ciobanu pentru încheierea unor contracte de asistentă juridica. Potrivit unor surse, sesizarea depusa la parchet se refera la faptul ca Mihai Ciobanu nu are studii juridice și practica avocatura nefiind membru in barou și mai mult decât atât ar fi furat idenitatea unui avocat cu același nume din Baroul București.

Ciobanu: ‘’Am tot ce-mi trebuie’’. Membru al baroului lui Bota

Contactat telefonic Mihai Ciobanu a declarat că suspiciunile procurorilor nu sunt întemeiate având în vede ca are studii juridice. Însă acesta ne-a trimis si o adresa care atesta ca este membru al Uniunii Naționale a Barourilor din România dar nu cel oficial ci în organizatia lui Pompiuliu Bota ‘’fostul barou constituțional’’. Acest barou a fost scos in afara Legii printr-o decizie a Înaltei Curți. De atunci practicarea avocaturii de către „avocații” Baroului Constituțional a fost considerata infracțiune. De asemenea, Mihai Ciobanu ne-a trimis documente care arată că a absolvit Facultatea de Drept a Academiei de Politie Alexandru Ioan Cuza.  ‘’Eu am toate documentele în regulă. Am și diplomă, sunt membru si in Barou. Totul a plecat de la faptul ca m-am inscris in baroul constitutional. Avem o decizie a Înaltei Curți, situatia noastra a fost lăsată într-un fel in coadă de pește. O să încetez colaborarea cu primăriile respective și gata. M-au săturat de atata stres’’, a spus Mihai Ciobanu.

Citește și ‘’Judecător condamnat pentru corupție plătit din bani publici de PNL, USR și PSD’’.

Constantin MAZILU

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.