La Iasi, centenar-gargara!Bucuresti, Timisoara, Cluj sarbatoresc cu Holograf, Zdob si Zdub, Bosquito etc

1820
Mihai Chirica si Daniel Sandru

@ Desi se lauda ca a cheltuit 5,6 milioane lei, peste 1 milion de euro pentru a sarbatori centenarul Primaria Iasi a organizat cel mai palid concert de 1 decembrie din toata tara @ Se vorbeste doar despre un concert de muzica populara cu formatii locale probabil Stefan Diaconita si Stefan Pintilie @ Asta in conditiile in care la Bucuresti vor concerta Furdui Iancu, Gheorghe Turda, Holograf, Paula Selling etc, la Cluj, Holograf si Zdob si Zdub, la Timisoara, Stefan Banica, Bosquito, Alexandra Stan si ansambluri folclorice renumite

Daca nu ar fi defilarea organizata de trupele Minsterului Apararii (Garnizoana Iasi), ale Ministerului de Interne si ale serviciilor de informatii si de protectie civila nu am simti ca la Iasi se sarbatoresc cei 100 de ani de la Marea Unire. Desi se lauda ca a cheltuit 5,6 milioane lei pentru Centenar, Primaria Iasi a pregatit cele mai slabe manifestari in strada, un concert palid de muzica populara ”cu formatii locale” neprecizate, discursurile de politicieni care se vor lauda probabil inca o data cu Legea autostrazii Iasi-Targu Mures desi nu s-a turnat nici un metru de asfalt, si o asa-zisa retragere cu torte, ritual care se pune in scena si la 24 ianuarie. Asta in conditiile in care celelalte primarii din tara au cheltuit banii pentru ca poporul sa sarbatoreasca centenarul si nu camarila aciuata in jurul administratiei locale pentru a se infrupta din banii statului. Pe ce s-au cheltuit cei este 1 milion de euro, pentru Centenar, la Iasi? Raspuns: pe gargara, tot felul de seminarii si discutii prin biblioteci, in sala mare a primariei sau la Universitatea Alexandru Ioan Cuza in care au fost evocate momentele istoriei noastre. Primarul Mihai Chirica l-a desemnat director al acestui proiect centenar pe Daniel Sandru, cadru didactic la Universitatea Petre Andrei, cel care a organizat aceste dezbateri si seminarii de care nu au auzit nimeni si la care au fost invitati sa ”conferentieze” prieteni universitari obisnuiti sa incaseze bani publici pentru cateva cuvinte rostite la un microfon. Iata cateva exemple de activitati finantate in programul centenar: ”Centenarul depunerii Jurământului de către Voluntarii Ardeleni și Bucovineni”, ”Traseul Memoriei”, ”Comemorarea a 90 de ani de la trecerea in eternitate a Regelui Ferdinand I Intregitorul”, ”Centenarul Bătăliilor de la Maraști, Marasesti si Oituz”, ”Centenarul Bătăliei de la Ciresoaia”. s.a.m.d. Sute de evenimente fara nici un ecou.

Concerte cu artisti cunoscuti in marile orase

La Alba Iulia vor fi trei zile de concerte cu interpreti de toate genurile, la Timisoara vor concerta, Stefan Banica, Bosquito, Alexandra Stan si ansambluri folclorice renumite din Banat. Prezentam mai jos o parte din afisele manifestarilor din celelalte orase cu precizarea ca primarii din Alba Iulia, Bucuresti, Cluj, Timisoara au dat amploare acestui mare eveniment al natiunii romane. In aceste orase manifestarile si evenimentele artistice se intind pe cateva zile iar organizatorii au tocmit dinainte artisti cunoscuti. La Bucuresti vor concerta Furdui Iancu, Gheorghe Turda, Holograf, Paula Selling etc. La Cluj vor concerta de asemenea Holograf, Zdob si Zdub etc. Exemplele pot continua si puteti citi alte detalii in forografiile atasate acestui articol. Distractie in celelalte orase pentru a sarbatori ”100 de ani de Romania” si asa este normal sa fie, sa se bucure natiunea nu niste politruci si soareci de biblioteca. Sa nu uitam la Iasi se va oficia si o slujba religioasa.
Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.