Las Fierbinti la Iasi! Toaleta fara pereti, la gradinita, inaugurata electoral de PSD

2761

@ Fotografiile pe care vi le prezentam au fost publicate chiar pe pagina de Facebook  a Consiliului Judetean Iasi, iar Maricel Popa presedintele institutiei declara ca este mandru ca a participat la inaugurarea ”obiectivului”

Incredibil.  Maricel Popa, presedinte al PSD Iasi, sefa Inspectoratului Scolar Judetean Iasi, Genoveva Farcas dar si primarita comunei in care s-a petrecut ”grozavia” Tibanesti, judetul Iasi au inaugurat cu o gradinita a carei toaleta nu este prevazuta cu nici un fel de pereti despartitori. Baia de la gradinita din satul Rasboieni (foto), comuna Tibanesti, consta intr-o incapere mai mare in care au fost amplasate mai multe vase de WC si chiuvete  fara ca acestea sa fie  separate de pereti.  Chestiunea numita toaleta nu are nici o legatura cu normele sanitare in vigoare. Astfel, ordinul ministrului Sanatatii nr. 119/2014 din 4 februarie 2014 pentru aprobarea „Normelor de igiena si sanatate publica privind mediul de viaţa al populaţiei” prevede in astfel de situatii amplasarea unor WC-uri cu cabine. ” Unitatile sunt obligate sa isi asigure W.C.-uri cu un numar de cabine corespunzator prevederilor standardelor si normelor de proiectare”, se arata la art.35 din ordinul respectiv.

Cu toate acestea, Maricel Popa se declara foarte mandru  ca a participat la  inaugurarea acestei gredinite a carei reabilitare a costat 1,057 milioane de lei, fondurile fiind alocate prin Programul National de Dezvoltare Locala I (PNDL). Cladirea de 379 de metri patrati are acum cinci sali de clasa. „Gradinta din Rasboieni arata acum așa cum trebuie și cum vor fi cât de curând mai toate unitatile de invatamânt din judetul Iași”, a spus Maricel Popa, președintele Consiliului Judetean prezent la inaugurarea gradinitei.

Primarita: „Sunt prevazute toalete comune”

Functia de primar al comunei Tibanesti este ocupata de Aurica Cobuz, membru PSD. Aceasta a sunat la redactia Dezvaluirea.ro si a spus ca potrivit actului normativ pe care l-am citat mai sus, actualizat prin Ordinul  1955/2015, pentru o mai buna supraveghere a copiilor trebuie amenajate toalete comune. Ori lucrurile nu stau chiar asa. Ordinul respectiv spune ca ”eventual” se pot amenaja toatele comune unde gradinitele functioneaza impreuna cu cresele. Ori, aceasta locatie a fost autorizata numai pentru gradinita.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.