Masina unui director de la Drumuri distrusa intr-o parcare. Despaguburile se platesc din bani publici

4196

@ Primaria a fost obligata de justitie sa achite aproape 10.000 euro despagubiri si cheltuieli de judecata lui Viorel Scutaru, fostul director al Directiei Regionale de Drumuri @ Asta deoarece masina sa personala a fost distrusa de un salcam batran de 80 de ani care a cazut peste vehiculul parcat regulamentart

Municipalitatea ieseana a fost obligata recent de judecatori sa-i plateasca aproape 10.000 euro lui Viorel Scutaru fostul director al Directiei Regionale de Drumuri si Poduri pentru ca masina acestuia a fost distrusa de un copac batran in timp ce era parcata regulementar. Viorel Scutaru a fost director al Directiei Regionale de Drumuri Iasi pana in anul 20111 iar de atunci este inginer la Sectia Iasi a Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

In data de 18.01.2016 in timp ce se afla la serviciu, la Sectia Iasi in Copou, pe alee Ghica Voda (in fata caminelor studentesti din campusul Titu Maiorescu) Viorel Scutaru a vazut ca pe masina sa, Volkswagen Jetta, care era parcata regulamentar, cazuse un salcam batran, vehiculul fiind grav avariat in urma acestui incident. Ulterior au fost anuntata conducerea SC Servicii Publice SA, societatea desemnata de Consiliul Local sa ingrijeasca spatiile verzi si sa toaleteze copacii dar si Politia Iasi. Cu aceasta ocazie au fost intocmite procese verbale care atestau faptul ca masina marca Volkswagen fusese distrusa de un salcam batran care cazuse deoarece nu fusese taiat la timp. ”Constatand realitatea celor reclamate, intocmind procesul-verbal de constatare nr.1401/18.01.2016, in conformitate cu actul cel din urma citat, s-a constatat existenta unui salcam prabusit peste autoturism VW proprietar Scutaru Viorel precum si precum si faptul ca acest din urmă autovehicul era „distrus in totalitate”.

opacul a fost ridicat de lucratorii SC Servicii Publice SA si depozitat in zona Moara de Vant. Aceleasi imprejurari transmise acestei entitati au fost sesizate si organelor de politie, in acest sens fiindu-i eliberata o adeverința ce menționeaza in egala masura distrugerea in totalitate a autovehiculului, precum si faptul ca valoarea reparatiei acestuia poate fi stabilita in baza unei evaluari autorizate”, se arata in sentinta prin care magistratii de la Judecatoria Iasi au obligat Primaria Iasi sa-l despagubeasca pe Scutaru.
Prin urmare, dupa aceea Scutaru a dat in judecata Primaria solicitand sa fie despagubit pentru pagubele produse vehicului sau. Cererea sa a fost judecata in dosarul 6088/245/2016 inregistrat la Judecatoria Iasi. Judecatorii au constatat ca municipalitatea este responsabila de ceea ce s-a intamplat si au dispus ca primaria sa-i achite lui Scutaru suma de 38.886,60 lei, cu titlu de contravaloare daune si suma de 3.772 lei cu titlu de cheltuieli de judecata. Valoarea despagubirilor a fost stabilita in cadrul unei expertize judiciare. Municipalitatea s-a aparat sustinand ca a delegat serviciul de toaletare a copacilor catre SC Servicii Publice SA dar acest argument nu a ajutat prea mult. ”Din probatoriul administrat în dosar, reiese ca paratul municipiul Iasi, prin primar este autorul faptei delictuale, respectiv nu a luat toate masurile necesare pentru doborarea arborilor uscați sau care prezinta pericol de prabusire. Simplul fapt ca aceasta activitate a fost transmisă in sarcina SC Servicii Publice SA Iasi prin prin HCL nr. 307/2010, nu inlatura culpa paratei ci, eventual, poate sa stea la baza unei actiuni in garantie”, au aratat judecatorii ieseni.
Este de apreciat ca i s-a facut dreptate lui Scutaru dar pe romanii care si-au distrus masinile pe drumurile judetelor din Moldova, care nu au fost reparate la timp in perioada in care acesta a fost director la Directia de Drumuri Nationale cine ii despagubeste?

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.