Mesajul PS Iosif Păuleț de Paște: ‘’De ce-l căutați pe cel viu printre cei morți?’’. Video

431
Episcop Iosit Paulet
Episcop Iosit Paulet

@ Credincioșii romano-catolici sărbătoresc astazi Paștele @ Cu aceasta ocazie presfințitul Iosif Păuleț, episcopul Diacezei Iași a transmis un mesaj plin de speranță @ Vizionați mai jos integral clipul video conținand mesajul PS Iosif Păuleț

PS Iosif Păuleţ a transmis un mesaj pascal plecând de la   mottoul. ‘’De ce-l căutaţi pe cel viu printre cei morţi? Nu este aici. A înviat.” (Lc 24,5-6). Mesaj care marchează trecerea lui Isus de la viaţă la moarte prin înviere. Un mesaj  care se vrea a fi plin de speranţă şi lumină  adresat tuturor credincioșilor care suferă din pricina incertitudinilor vieţii si sunt obligaţi să lupte pentru viaţă si demnitatea ei. Cristos Cel Înviat este un  exemplu pentru noi toţi care dorim să construim o lume în care să dăinuie dreptatea şi pacea. În realitate, ne este greu zilele acestea să trăim Sãrbãtoarea Învierii Domnului  cu o autentică ṣi sinceră bucurie când vedem suferinPS Iosif Pãuleţ a transmis un mesaj pascal  plecând de la mottoul  ,,De ce-l cãutaţi pe cel viu printre cei morţi? Nu este aici. A înviat.” (Lc 24,5-6). Mesaj care marcheazã trecerea lui Isus de la viaţã la moarte prin ḯnviere. Un mesaj  care se vrea a fi plin de speranţã şi luminã  adresat tuturor credinciosilor care suferã din pricina incertitudinilor vieţii si sunt obligaţi sã lupte pentru viaţã si demnitatea ei. Cristos Cel ḯnviat este un  exemplu pentru noi toţi care dorim sa construim o lume în care să dăinue dreptatea şi pacea. Ỉn realitate, ne este greu zilele acestea sa trãim Sãrbãtoarea Ỉnvierii Domnului  cu o autenticã ṣi sincerã bucurie când vedem suferinţa,  frica si neputinta care se perindă prin lume.

Paştelui corespunde celei mai mari aspiraţii ale omului, acela de a fi viu ,de a nu muri.

,,Nu este aici. A ḯnviat’’ –aceasta este vestea primitã de femeile care se indreptau cãtre mormântul lui Isus ḯn dimineaţa de Paşti şi care rãsunã si astãzi  pentru a reaminti lumii  victoria iubirii asupra  urii, a binelui asupra rãului ṣi nu ḯn ultimul rând a vieţii asupra morţii.

,,Nu este aici. A ḯnviat’’ – vestea menitã sã ofere mângâiere ṣi speranţã ḯn inimile celor care se ḯncred ḯn Cristos Cel Ỉnviat.

,,Cristos a ḯnviat! Adevãrat a ḯnviat!’’ este un mesaj plin de speranţã cãtre lumea de azi. Cristos este Cel care ne motiveazã ṣi ne ḯntãreṣte ḯncrederea cã rãul va fi biruit, teama şi tristeţea vor fi ḯnvinse prin credintã ṣi speranţã.

Când omul nu renunţã la uzul raţiuni, credinţa ḯi oferã speranţa cã  Binele, Frumosul , Dreptatea şi Adevãrul vor ḯnvinge. Sãrbãtori pascale pline de luminã si de pace!ţa,  frica si neputința care se perindă prin lume. Paştele corespunde celei mai mari aspiraţii ale omului, acela de a fi viu,de a nu muri. ,,Nu este aici. A Înviat’’ –aceasta este vestea primită de femeile care se îndreptau către mormântul lui Isus în dimineaţa de Paşte şi care răsună și astăzi  pentru a reaminti lumii  victoria iubirii asupra  urii, a binelui asupra răului ṣi nu în ultimul rând a vieţii asupra morţii.

,,Nu este aici. A înviat’’ – vestea menitã să ofere mângâiere ṣi speranţă în inimile celor care se încred în Cristos Cel Înviat.

,,Cristos a înviat! Adevãrat a Înviat!’’ este un mesaj plin de speranţã către lumea de azi. Cristos este Cel care ne motivează ṣi ne întăreṣte încrederea că răul va fi biruit, teama şi tristeţea vor fi învinse prin credință ṣi speranţă. Când omul nu renunţă la uzul raţiunii, credinţa îi oferă speranţa că  Binele, Frumosul , Dreptatea şi Adevărul vor învinge.

Sãrbători pascale pline de lumină și de pace!

Papa Francisc a recitat din Eminescu! Ziua in care Iasul a facut istorie. Foto Dezvaluirea.ro

Vizionați mai jos integral clipul video conținand mesajul PS Iosif Păuleț

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.