Miroslava, campioana fondurilor europene: 4 proiecte mari semnate pe final de an

652
Dan Nita-primarul comunei Miroslava
Dan Nita-primarul comunei Miroslava

@ Dan Niță, primarul liberal al comunei Miroslava a semnat la mijlocul lunii decembrie nu mai puțin de trei contracte cu finanțări europene alocate prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) @ De asemenea, tot în cadrul PNRR, Primaria Miroslava a depus o cerere de finanțare în valoare de 88 milioane lei pentru extinderea sistemului de canalizare @ Aceasta este cel mai mare proiect de finanțare din istoria comunei Miroslava

Comuna Miroslava, condusa de Dan Niță unul dintre cei mai vechi primari PNL din județul Iași încheie anul 2022 cu performanțe administrative de excepție. Astfel, Miroslava a semnat deja trei contracte de finanțare pentru proiecte depuse în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) iar recent a fost depus și un al patrulea cu șanse mari de a fi aprobat. Astfel, primarul Dan Niță a semnat contractul pentru ‘’Înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public’’, un proiect care prevede achiziționarea de microbuze electrice pentru transportul locuitorilor comunei Miroslava. Valoarea acestui proiect este de 1.464.503,25 lei. Cel de-al doilea proiect se refera la ‘’Digitalizarea în format GIS a documentelor de amenajare a teritoriului și urbanism în comuna Miroslava’’. Cu ajutorul unor fonduri europene in valoare de 556,511,24 lei, cele mai importante proiecte de urbanism din Miroslava vor fi stocate in format digital. Cel de-al treilea contract vizeaza un proiect de ‘’semafoare inteligente’’. Este vorba despre montarea unor semafoare care vor acționa in funcție de valorile de trafic de peste zi avand rolul de a fluidiza circulația in comuna. Valoarea acestui proiect este de 700.000 euro.

Dan Nita-semnare contract PNRR
Dan Nita-semnare contract PNRR

Cel mai mare proiect din istoria comunei Miroslava

Însă, cel mai mare proiect pe care Miroslava îl va derula prin PNRR a fost depus cu câteva zile înainte de Crăciun. ‘’Miercuri, 21 decembrie 2022, am depus în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) – Componenta 1 „Managementul apei” o cerere de finanțare în valoare de aproximativ 88 milioane de lei. Fondurile vor fi utilizate pentru extinderea sistemului de canalizare pe străzile publice care nu au fost incluse în proiectele de acest gen finanțate prin intermediul Programului Operațional Infrastructură Mare și al Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”. Este cel mai mare proiect de investiții din istoria Comunei Miroslava. Fondurile vor fi utilizate pentru extinderea sistemului de canalizare pe 123 de străzi publice din toate satele comunei. Prin intermediul celor trei proiecte reușim să rezolvăm o mare problemă. Practic, în aproximativ trei ani vor fi echipate cu această utilitate toate străzile publice din comună’’, a declarat primarul Dan Niță.

Exclusiv. Kaufland investește 100 milioane de euro la Iași. Cel mai mare depozit din Moldova

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.