Povestea incredibilă a polițistului închis pentru trafic de droguri. S-a bătut cu pușcăriașii

7350
Cristian Danu
Cristian Danu

@ La sfârșitul săptămânii trecute Tribunalul Botoșani a aprobat cererea de liberare condiționată a lui Cristian Danu, fost adjunct al sefului de post din Răducăneni, condamnat în anul 2020 la o pedeapsă de 6 ani și 10 luni de închisoare pentru trafic de droguri @ Cristian Danu a avut viață grea în pușcărie fiind implicat în conflicte violente cu alți deținuți @ Pentru că s-a bătut în pușcărie prima cerere de liberare condiționată depusă de Cristian Danu a fost respinsă

Condamnat pe 5 iunie 2020 la o pedeapsă de 6 ani și 10 luni de închisoare pentru trafic de droguri, Cristian Danu, fostul adjunct al șefului de post din comuna Răducăneni, județul Iași a fost liberat condiționat la sfârșitul săptămânii trecute. Decizia a fost luată de Tribunalul Botoșani care a constatat că fostul polițist și-a ispășit 2/3 din pedeapsă și poate fi liberat condiționat. Cristian Danu a avut o viață grea în pușcărie, s-a bătut cu ceilalți deținuți probabil pentru a-și salva pielea. Acesta este motivul pentru care, în luna iunie a.c Judecătoria Botoșani a respins prima cerere de liberare depusă de Cristian Danu. ‘’Petentul a executat 2/3 din pedeapsă, conform art. 100 alin. 1 din Codul penal actual, însă prin executarea fracţiei obligatorii de pedeapsă acesta a dobândit vocaţie la acordarea liberării condiţionate şi nu un drept automat de a fi liberat condiţionat. Este adevărat că persoana condamnată a fost recompensată doar de 18 ori însă instanţa reţine că persoana condamnată a fost şi sancţionată disciplinar o dată pentru o sancţiune disciplinară foarte gravă (lovire deţinut)’’, se arată, în sentința Judecătoriei Botoșani.

‘’Importa’’ droguri din străinătate

Să reamintim că Danu a fost prins în flagrant de colegii săi din poliție după ce a recepționat un colet cu droguri pe care le comanda din străinătate prin rețeaua Darknet. Ar fi vorba în primul rând de 100 de coprimate de Methylenedioxymetarnfetamine (MDMA) introduse în țară în luna octombrie 2018. E asemenea, în cursul lunii ianuarie 2019 a comandat, on-line, din Belgia, cantitatea de 168,7 grame de Ketamină, drog de risc, care a fost introdusă în țară, în data de 21.01.2019.  A reușit să transporte această cantitate de ketamină circa 500 metri, până la autoturismul personal, fiind prins în flagrant de polițiștii de la brigada de combatere a drogurilor. În primăvara anului 2018, împreună cu complicele său Gheorghe Râpă a înființat în satul Deleni din județul Vaslui o cultură de cannabis pe care le-a îngrijit și recoltat personal. Iubita lui Danu, Diana Lăcrămioara Muntean i-a fost de asemenea complice. Aceasta a fost condamnată la pedeapsa de 3 ani și 5 luni închisoare în 2019 și a fost liberată condiționat pe 22 martie 2021 de Judecătoria Gherla.

Pedeapsa mai mare pentru seful de politie traficant de droguri. Procurorii l-au executat din nou

 

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.