Prefectura anulează autorizația blocului ilegal din Rediu. Mafia Imobiliară cuibărită în fieful USR

2014
bloc Zlate Paul Daniel- bloc Rediu
bloc Zlate Paul Daniel- bloc Rediu

@ Prefectura cere judecătorilor să anuleze autorizația blocului ridicat la intrarea în comuna Rediu dinspre Iași @ Proprietarii au obținut o autorizație pentru locuință și au ridicat un bloc @ Primarul USR – Plus, Ciprian Grosu a fost sesizat în legătură cu ilegalitățile săvârșite la ridicarea acestui bloc dar a preferat să închidă ochii

Primarul din Rediu amendează babele din sat care și-au construit un gard fără autorizație dar nu vede că sub ochii săi s-a ridicat ilegal, în comuna pe care o conduce ditamai blocul. Astfel, în urmă cu două zile prefectul județului Iași a cerut instanței de judecată să anuleze autorizația emisă de Primăria comunei Rediu pentru imobilul cu trei etaje ridicat la intrarea în comună dinspre Iași, pe partea stângă, exact la marginea drumului județean (vezi aici). Ilegalitățile săvârșite odată cu ridicarea acestui bloc au mai fost prezentate de Dezvăluirea.ro în articolul repostat mai jos. În primul rând, Primăria Rediu a emis la 11.09.2020, autorizatia de construire nr.235 pentru ‘’construire locuință, imprejmuire si amenajare teren’’, beneficiar fiind un anume Daniel Paul Zlate. Așa zisa locuință primea autorizatie pentru un regim de inălțime de S/D+P+2+Etaj tehnic, maxim 9 metri in conditiile in care in spate nu se aflau nici un fel de planse tehnice care sa aiba viza spre neschimbare pusa de primărie. Acum clădirea este compusă din parter și trei etaje.  În plus, deși autorizatia de construire prevede că imobilul trebuia construit la o distanță de minim 12 m față de axul drumului, cladirea a fost ridicata exact la margine. Ilegalitățile au fost descoperite de Inspectoratul de Stat în Construcții care a verificat totul în luna august anul acesta. ‘’În urma efectuării controlului a rezultat că nu s-a respectat regimul de aliniere a construcțiilor față de drumurile publice adiacente, retragerile și distanțele construcțiilor față de proprietățile vecine, înălțimea maximă admisă pentru construcții noi, exprimată în metri, asa cum s-a stabilit in certificatul de urbanism. Acestea sunt abateri față de prevederile Legii nr.50/1991 privind disciplina în construcții. Constatările au fost comunicate instituției prefectului judetului Iași. Avand in vedere prevederile articolului 12. alin 1 din Legea nr.50/1991 și ale Legii contenciosului administrativ nr.554/2004, autorizația de construire emisa cu incalcarea prevederilor legale poate fi anulata de catre instanta de contencios administrativ ca urmare a introducerii acțiunii de către prefect in urma activitații de control a Inspectoratului de Stat în Construcții”, au constatat inspectorii ISC.

Grosu a vrut să ajute ‘’dezvoltatorul’’

Autorizația de construire a fost emisă de fostul primar Vasile Haidău. Deși a fost sesizat în legătură cu neregulile de la acest imobil actualul primar a preferat să inchidă ochii. Asta în condițiile în care în campania electorală a promis că va lupta cu Mafia Imobiliară și va elimina haosul urbanistic din comună. Grosu nu s-a ținut de cuvânt dar în schimb a încercat să concesioneze o suprafață de 153 mp situată vis a vis de acest teren care putea servi drept parcare pentru acest bloc ilegal. Grosu s-a lovit de opoziția Consiliului Local.

Mafia imobiliară s-a cuibărit la Rediu. ISC atacă blocurile ilegale, primarul le ține partea

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.