Procuror si judecator amenintati pe Facebook cu moartea, de un ‘’avocat’’. ‘’Ratatii astia merg la crematoriu’’

1686

@ Magistratii Curtii de Apel Iasi au primit in aceste zile, spre judecare, un dosar ceva mai deosebit @ Doi magistrati, procuror si judecator au fost amenintati cu moartea prin intermediul Facebook @ ‘’Ratatii astia merg la crematoriu in câteva minute, planificat si organizat.. Nici o târfa fie ea judecatoare, procuroare. avocata, militeanca etc. nu mai este in siguranta. Sa te ui ti peste umar pas cu pas si secunda de secunda ca sunt cu satârul in spatele vostru”, se arata in postarile respective care au fost atribuite unui personaj cercetat doarece practica ilegal profesia de avocat

Procuror si judecator amenintati cu moartea prin intermediul retelei de socializare de Facebook iar magistratii Curtii de Apel Iasi (vezi aici) au primit misiunea sa stabileasca daca personajul trimis in judecata pentru savarsirea acestei  fapte este si vinovat. Este dosarul barladeanului Nicusor Teodorescu care era cercetat la Parchetul Judecatoriei Galati, incepand cu anul 2016, pentru pentru savarsirea infractiunii de exercitarea fara drept a unei profesii  prin ‘’folosirea fara drept a denumirilor de Barou, Uniunea nationala a Barourilor din România, a denumirilor specifice formelor de exercitare a profesiei de avocat, precum și folosirea insemnelor specifice profesiei și purtarea robei de avocat”. Dosarul era instrumentat de procurorul Laurentiu Traian Iancu la Galati. Nicusor Teodorescu nu s-a prezentat niciodata la audieri de cate ori a fost chemat si mai mult cu ajutorul a doi caini de rasa ii intimida si insilta pe politistii care ii aduceau citatiile. Din aceste motive procurorii au formulat propunerea arestarii preventive pentru Nicusor Teodorescu. Ulterior judecatoarea Andreea Lucica Pavel, de la Judecatoria Galati a incuviintat cererea privind aducerea lui Teodorescu la sediul Serviciului Clinic de Medicina Legala Galati in vederea efectuarii unei expertize medico-legale psihiatrice pentru a se stabili daca acesta avea discernamant. Aceiasi judecatoare a solutionat cererea ca Teodorescu sa fie internat nevoluntar la Psihiatrie pentru o perioada de 3 zile. Dupa toate acestea cei doi magistrati au devenit tinta unor amenintari postate pe doua pagini de Facebook respectiv avocat Nicusor Teodorescu si Statul Dacia. In postari pe Facebook se arata ca Nicusor Teodorescu este fondator al Statului Dacia. ‘’ Prima data o decapitez pe otrepa judecatoare Pavel Lucica Andreea apoi pe parchetarul Traian Laurentiu Iancu. Ajunge cu cu crimele gen Ana Pauker. Ratatii astia merg la crematoriu in câteva minute, planificat si organizat.. Nici o târfa fie ea judecatoare, procuroare. avocata, militeanca etc. nu mai este in siguranta. Sa te ui ti peste umar pas cu pas si secunda de secunda ca sunt cu satârul in spatele vostru. …”, se arata intr-o alta postare.

Nevinovat din lipsa de dovezi

In iulie 2017, Teodorescu a fost trimis in judecata pentru savarsirea a doua infractiuni de ‘’ultraj judiciar’’. In data de 23.09.2019, Judecatoria Barlad a dispus achitarea acestuia pe motiv ca nu sunt suficiente dovezi care sa arate ca Teodorescu este autorul postarilor respective. ‘’Este adevarat ca in sustinerea invinuirii sta declaratia martorei M. R care a precizat ca ea personal a facut capturi de pe adresa presupus a  fi a inculpatului, insa aceasta proba nu este suficienta pentru inlaturarea prezumtiei de nevinovatie de care se bucura inculpatul, neexistând certitudinea ca persoana care a postat mesajele de pe contul de facebook „Avocat Nicuros Teodorescu” și „Statul DACIA ” este insași inculpatul, in lipsa stabilirii unei identitati intre utilizatorul acestui cont și persoana inculpatului’’, au aratat judecatorii din Barlad care l-au achitat pe Teodorescu.

Sentinta de la Barlad nu este definitiva si de aceea dosarul a ajuns la Curtea de Apel Iasi. Procurorii care l-au trimis in judecata dar si procurorul amenintat, au formulat apel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.