Functionara din Primaria Iasi concediata pentru delapidare, reintegrata in functie

2334

@ Angelia Niamtu o functionara de la Primaria Iasi a fost concediata deoarece a permis ca aproape 1.500 de ieseni sa foloseasca serviciile municipalitatii fara sa plateasca @ Recent insa Tribunalul a decis reintegrarea in functie a functionarei si sa-i plateasca din urma toate salariile pentru perioada in care a fost concediata

Decizie suprinzatoare a magistratilor ieseni care au decis ca o functionara din Primaria Iasi care a fost acuzata de faptul ca nu si-a facut datoria si mai mult decat atat astfel a si prejudiciat bugetul municipalitatii, sa fie reintegrata in functie, dupa ce a fost concediata avand in vedere abaterile care i-au fost imputate. Este vorba despre Angelia Niamtu, casiera de la strand concediata in noiembrie 2018 dupa ce s-a costatat ca aceasta impreuna cu alti 3 colegi ar fi permis ca aproape 1.500 de ieseni sa beneficieze de serviciile municipalitatii (strand, baile Purcica) fara sa plateasca bilet. Angelia Niamtu impreuna cu cei 3 colegi a fost concediata in urma unei anchete disciplinare, a contestat masura in justitie iar recent a si castigat. Asta in conditiile in care dupa cum s-a precizat, faptele care i-au fost imputate au fost formulate in timpul unei anchete interne care a presupus inclusiv montarea unor camere de luat vederi la intrarea in strand si la Baile Purcica. ‘’Urmare a sesizarii Directiei Exploatare Patrimoniu, compartiment de specialitate care administreaza o parte din patrimoniul municipalitatii, a fost sesizat Primarul Municipiului lasi cu privire la existenta unor nereguli in activitatea desfasurata in data de 22.07.2018 la Strandul Municipal lasi, nota conform careia, salariatii au permis accesul a 941 persoane adulte si 458 copii, fara sa achite biletul de intrare, in incinta strandului’’, au aratat juristii municipalitatii in procesul deschis de Angelia Niamtu.

La randul sau Angelia Niamtu a aratat ca a fost concediata abuziv dupa ce ar fi devenit o tinta a sefilor din primarie, urmare a unor revendicari sindicale pe care le-ar fi formulat de-a lungul timpului precum neplata unor ore suplimentare.’’ Tribunalul noteaza ca cererea contestatoarei este demonstrata prin existenta la  dosarul cauzei, in volumul al doilea, a foilor colective de prezenta, intocmite de intimat, din care rezulta ca orele prestate suplimentar de contestatoare sunt: in luna iulie 2017 de 200 ore, in luna august 2017 de 208 ore, in luna septembrie  de 200 ore, in mai 2018 de   176 ore,  in luna iulie 2018 de  208 ore,  in luna august 208 ore,   precum si a notelor, din care reiese ca petenta a fost repartizata pentru a desfasura activitate de casier la bazele de agrement si in parcarile  cu plata din cadrul Directiei de Exploatare a Patrimoniului’’, au constatat judecatorii.

Aceasta a uitat insa sa spuna ca strandul si Baile Purcica sunt deschise numai vara, numai atunci se fac ore suplimentare care sunt compensate prin zile libere, acordate toamna, iarna, primavera. Judecatorii au considerat ca primaria nu detine suficiente dovezi pentru acuzatiile aduse celor 4 angajati, inclusive Angeliei Niamtu. Prin urmare Angela Niamtu a castigat procesul intentat primariei care a fost obligata cu aceasta ocazie sa-I achite salariile pentru perioada in care a fost disponibilizata si alte drepturi de natura salariala (vezi aici). Asta in conditiile in care potrivit unor surse din cadrul municipalitatii la vremea respectiva sefii primariei ar fi depus si o plangere penala pentru delapidare impotriva celor 4 angajati. Sa mai reamintim ca in timpul acestui scandal seful strandului Ionica Baciu a decedat (vezi aici).

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.