Scapa de puscarie dupa un jaf de 20 de miliarde. O noua lovitura in raiul evazionistilor

2938
perchezitii evaziune fiscala

@ Tribunalul a pronuntat ieri o pedeapsa de 4 ani cu suspendare intr-un dosar de evaziune cu un prejudiciu de 2.071.540 lei @ Banii statului ar urma sa fie recuperate din vanzarea unei case de 90 metri patrati construita in Lunca Cetatuii pe un teren al primariei @ Adic prejudiciul nu va fi recuperat nici macar partial deoarece nimeni nu se va inghesui sa cumpere o casa in cartierul tiganilor din Ciurea

Ferdinand Stanescu din Lunca Cetatuii, comuna Ciurea, judetul Iasi, a fost condamnat ieri (vezi aici) la o pedeapsa de 4 ani cu suspendare pentru evaziune fiscala in conditiile in care prejudiciul adus bugetului statului este de 2.071.540 lei iar sansele ca statul sa-si recupereze vreodata paguba se apropie de zero. In Zanea sunt 40 de barbati cu numele de Ferdinand Stanescu in frunte cu bulibasa. Acest dosar este la capatul unui sir lung de zeci de dosare de evaziune pe care Parchetul Tribunalului Iasi, DIICOT Iasi si DNA Iasi le-au finalizat cu inculpati de aici din Zanea, valoarea totala a prejudiciilor fiind de zeci de milioane euro care, din pacate nu se vor recupera. Asta deoarece conturile firmelor investigate sunt goale iar bunurile pe care s-a pus sechestru pentru recuperarea banilor sunt niste case din Zanea pe care nu vrea sa le cumpere nici un roman dar tiganii pentru ca asa au stabilit intre ei. Dau bine la televizor perchezitiile cu mascatii in cartierele lor, pentru statul roman aceste dosare nu au o prea mare finalitate practica, doar mai cheltuie niste bani cu ancheta respectiva pe langa zecilde de miliarde pierdute prin afacerile frauduloase pe care le-a ‘’investigat’’, deoarece, dupa cum s-a vazut, pedepsele sunt cu suspendare.

Zeci de facturi false

Dupa cum am spus si mai sus, in dosarul de care vorbim acum, prejudiciul este de 2.071.540 lei. Ferdinand Stanescu a fost acuzat ca a inregistrat in contabilitatea sursei sale o serie de achizitii fictive de la firme precum Doamne Ajuta-ne SRL, Vasion SRL, Sorey SRL, Ladrillo SRL, Anig Trading SRL, Delita Impex SRL etc. Prejudiciul a rezultat din neplata in mod corect a TVA si a impozitului pe profit. Se mai precizeaza in sentinta ca pentru recuperarea banilor s-a pus sechestru pe o casa de 90 mp construita pe un teren aflat in proprietatea Primariei Ciurea. Adica, statul urmeaza sa-si recupereze 20 miliarde lei vechi din vanzarea unei case construite pe un teren care este tot al statului, intr-un cartier de tigani.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.