UMF Iasi: Rectorul Scripcariu trimis la plimbare de profesori si studenti

5275

@ Viorel Scripcariu a  incercat sa-si asigure inca un mandat in functia de rector al UMF Iasi propunand schimbarea a modului de selectie dar propunerea sa a fost respinsa prin referendum

Ii este frica lui Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iasi de alegerile pentru functia de rector care vor avea loc in perioada urmatoare avand in vedere ca mandatul sau este pe cale sa se termine? UMF Iasi a organizat pe data 8 mai un referendum privind schimbarea modalitatii de desemnare a rectorului UMF Iasi. Referendumul a fost organizat la propunerea lui Scripcariu. Astfel, pe langa metoda clasica, folosita de zeci de ani de alegere a rectorului prin vor universal s-a propus si metoda alegerii in baza unui  ”proiect”, pe baza unui ”concurs public, in baza unei metodologii aprobate de Senatul universitar nou-ales”. Este evident ca cea de a doua metoda l-ar fi avantajat pe Scripcariu care controleaza acum UMF inclusiv pe multi membri ai Senatului avand posibilitatea sa desemneze si componenta dar si sa influenteze  viitoare comisie care ar fi urmat se selecteze ”proiectul” cel mai bun. Numai ca Scripcariu nu putea schimba de capul sau modalitatea de alegere a rectorului astfel incat pe data de 8 mai a organizat un referendum.

I-a picat referendumul

La referendum au avut drept de vot un numar de 727 cadre didactice si de cercetare titulare si 37 reprezentanti ai studentilor din Senatul universitar si din consiliile facultatilor. Dintre cele 764 de persoane cu drept de vot din cadrul universitatii, s-au prezentat la urne 667, reprezentând 87,3 la suta din total. Cei care s-au prezentat la vot, in marea lor majoritate au respins propunerea de schimbare a modalitatii de alegere a rectorului. Astfel, un numar 598 votanti  reprezentand 89,65 la suta dintre cei care au votat, au ales optiunea „prin vot universal, direct si secret al tuturor cadrelor didactice si reprezentantilor studentilor”. Un numar de 68 de votanti reprezentand 10,21% au ales opțiunea ,,pe baza unui concurs public, in baza unei metodologii aprobate de Senatul universitar nou-ales”. Prin urmare rectorul UMF va fi ales tot prin vot universal ca si pana cum iar Scripcariu va trebui sa demonstreze ca merita un nou mandat.

Constantin MAZILU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.