Dosarul de coruptie al latifundiarului Zapodeanu. Sotia unui procuror DNA chemata la bara

2895
Ioan Zapodeanu este acuzat de coruptie

@ In  mod ciudat expertii imobiliari desemnati de instanta  sa evalueze terenul despre care DNA sustine ca a intrat ilegal in proprietatea lui Zapodeanu, se retrag  aducand tot felul de scuze @ In apararea sa, Zapodeanu a incercat sa prezinta marturia sotiei unui procuror DNA dar strategia sa a cam esuat

Se petrec lucruri suspecte in dosarul de coruptie care miliardarul-latifundiar Ioan Zapodeanu a fost trimis in judecata deoarece ar fi obtinut ilegal un teren  in valoare de 1,6 milioane euro. Asta deoarece de cateva luni instanta nu reuseste sa convinga nici un expert care sa accepte evaluarea terenului in suprafata de 6.700 mp pe strada Abator numarul 3, in cartierul Tatarasi. La termenul de astazi s-a vorbit despre desemnarea unui al patrulea expert in dosar. Asta deoarece  ultimii experti desemnati au invocat tot felul de motive pentru a nu realiza expertiza. Unul a spus ca este bolnav iar un altul a spus ca a fost suspendat din corpul expertilor evaluatori, iar primul ar fi decedat. Zapodeanu a facut avere  vanzand terenuri si  cladiri si in aceste conditii nu este exclus ca expertii desemnati sa evite implicarea in acest dosar sub influenta unor colaborari din trecut sau viitoare cu latifundiarul trimis in judecata. S-a dispus efectuarea unei expertize deoarece Zapodeanu a  contestat prejudiciul calculat de DNA si anume 1,6 milioane euro (terenul si 1.600 mp constructii). Zapodeanu sustine ca proprietatea nu valora atat de mult.

A cerut audierea sotiei unui procuror DNA

Interesant este ca in apararea sa Zapodeanu a solicitat audierea Catalinei Eva, sotia lui Emilian Eva cel mai prolific procuror  pe care l-a avut vreodata DNA Iasi. Zapodeanu a chemat-o a bara deoarece aceasta este avocat in Baroul Iasi iar in trecut ar fi prestat unele servicii juridice pentru miliardar. Zapodeanu a  chemat-o pe Catalina Eva in  speranta ca aceasta va confirma faptul ca intre el si Paul Emilian Beniaminovici, una din partile vatamate din dosar ar fi existat o intelegere legata de acest  teren. Beniaminovici revendicase terenul aflat atunci in proprietatea statului. Zapodeanu a sustinut ca avocata Catalina Eva ar fi avizat unele din documentele intelegerii dar spre dezamagirea latifundiarului aceasta a spus ca nu-si mai aduce aminte nimic.

Acuzatiile

Terenul luat de Zapodeanu se afla atunci in administrarea SC Mica Industrie SA condusa de controversata Gineta Roman. Desi Mica Industrie avea terenul doar in administrare proprietar fiiind Consiliul Judetean Iasi, aceasta a intocmit unele documente prin care a trecut terenul in proprietatea lui Zapodeanu. Asta in conditiile in care singura persoana fizica care ar fi putut revendica un drept de proprietate asupra terenului era Beniaminovici. Zapodeanu a fost trimis in judecata pe 29 iunie 2017 iar dosarul se judeca direct la Curtea de Apel din cauza prejudiciulu foarte mare.

Constantin MAZILU

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.