Un general al Politiei iesene ataca ‘’declaratiile de iesit din casa’’

6061
Stefan Alexa
Stefan Alexa

@ Stefan Alexa, fost sef al Politiei iesene crede ca declaratiile pe proprie raspundere pe care trebuie sa le completeze cei care vor sa iasa din casa in aceasta perioada sunt inutile

Unul dintre cei mai cunoscuti fosti sefi din Politie, generalul Stefan Alexa, critica una dintre masurile luate in aceasta perioada de autoritati pentru prevenirea raspandirii Covid. Intr-o postare pe pagina sa de Facebook, Stefan Alexa arata ca declaratiile pe proprie raspundere pe care trebuie sa le completeze cei care vor sa iasa din casa in aceasta perioada sunt inutile si ca ar fi fost mult mai eficienta o aplicatie. In acest fel, sustine Stefan Alexa, autoritatile puteau sa-i monitorizeze mult mai eficient pe cei care voiau sa iasa din casa. ‘’Stie cineva care este rostul declaratiei pe proprie raspundere? Nu era mai simplu o aplicatie, in care cei care doreau sa plece de la domiciliu,sa se inscrie? Astfel autoritatile puteau urmari frecventa plecarii, de la resedinta, a unei persoane, aglomeratia unor zone si chiar puteau restrictiona prezenta unui numar mai mare de persoane intr-un anumit spatiu ori intre anumite ore, prin refuzul implementarii, solicitant persoanei respective prevederea unei alte perioade de timp ori deplasarea intr-o alta zona. O sa spuneti ca nu toti pot ori au posibilitatea sa acceseze aplicatia. Acestea puteau apela la rude ori cunostinte, iar daca sunt intr-adevar unii neajutorati fiti siguri ca acestea nu completeaza nici declaratia pe proprie raspundere. Poate se sesizeaza cineva’’, a aratat Stefan Alexa.

Acesta a condus IPJ Iasi dar si Inspectoratul Regional al Politiei de Frontiera si a iesit la pensie in anul 2016, cu grad de general.

Constantin MAZILU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.